Precizările vin după ce reprezentanţii USR Bucureşti a afirmat că achiziţiile aflate în derulare pe care municipalitatea le face pentru Târgul de Crăciun însumează 5,6 milioane lei, reprezentând cea mai mare sumă prevăzută în acest scop în ultimii patru ani.
Bradul de Crăciun din centrul Brașovului nu va fi aruncat
'Anul acesta costurile Târgului de Crăciun nu depăşesc costurile evenimentelor similare organizate în anii trecuţi, ci dimpotrivă, acestea sunt mai mici. Primăria Municipiului Bucureşti nu a 'ţinut la secret' niciodată costurile evenimentelor pe care le-a organizat cu prilejul sărbătorilor de iarnă, ci le-a comunicat, în fiecare an, după finalizarea tuturor procedurilor de achiziţii. (...) Suma netă a achiziţiilor realizate în anul 2018 a fost de 6,3 milioane de lei, iar în anul 2019 suma netă a achiziţiilor din SICAP este de 5,7 milioane lei', precizează Primăria într-un comunicat de presă.
Potrivit PMB, toate oraşele europene îşi promovează târgurile de Crăciun, având în vedere potenţialul turistic al acestora, 'numai în Capitala României reprezentanţi ai mediului politic fac tot ce le stă în putinţă să discrediteze acest eveniment'. Municipalitatea menţionează că Târgul de Crăciun Bucureşti, care are loc în perioada 28 noiembrie - 26 decembrie, se desfăşoară pe o suprafaţă de 16.234 mp, incluzând peste 130 de căsuţe, un patinoar de 600 mp, Casa lui Moş Crăciun, un carusel, ieslea, bradul de 30 de metri şi două zone gastronomice. Tot cu această ocazie vor avea loc concerte şi spectacole 'ale celor mai apreciaţi artişti din România'.
Evenimentul oferă intrare gratuită la toate atracţiile organizate, atât la patinoar, cât şi la atelierele pentru copii, carusel, Casa lui Moş Crăciun, adaugă sursa citată. PMB arată că, pentru desfăşurarea târgului în bune condiţii şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, în fiecare an este necesară achiziţionarea de: servicii în domeniul situaţiilor de urgenţă, servicii de pază pentru siguranţa publicului spectator, servicii de închiriere logistică pentru compartimentarea şi îngrădirea zonelor din cadrul evenimentului, servicii de suport tehnic în vederea amenajării amplasamentului, servicii de amenajare a locaţiei, servicii de scenotehnică, servicii de ambulanţă, lucrări de branşament temporar, realizarea produselor informative şi de promovare, servicii de animaţie pentru copii, servicii de consultanţă în prevenirea riscurilor.
La toate acestea se adaugă şi alte cheltuieli care nu fac obiectul SICAP: onorariile artiştilor, plata energiei electrice şi taxe către Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Centrul Român pentru administrarea drepturilor artiştilor interpreţi, Uniunea Producătorilor de Fonograme. La toate aceste organisme se plătesc remuneraţii, conform legislaţiei în vigoare, sumele fiind de ordinul zecilor de mii de euro, se precizează în comunicat. Potrivit aceleiaşi surse, costurile finale ale Târgului de Crăciun de anul trecut a fost de 10.899.625 lei net (suma care reprezintă atât serviciile achiziţionate în SICAP cât şi onorariile şi taxele detaliate mai sus).
Într-o postare pe Facebook, reprezentanţii USR Bucureşti precizau pe 18 noiembrie că un târg de Crăciun este binevenit, dar 'o administraţie modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetăţenilor'. 'Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiului. 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achiziţiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va creşte pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie.
În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiştilor care, în mod ilegal, sunt ţinute la secret de Creart. Spre comparaţie, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro', preciza USR Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...