Află dacă pagina ta de Facebook a fost compromisă
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Facebook a anunțat că numele şi listele de contacte provenind de la 15 milioane de persoane au fost compromise în timpul ultimului atac cibernetic şi că alte detalii suplimentare provenind de la 14 milioane de utilizatori au fost, de asemenea, accesate de hackeri.

Facebook spune că pe 25 septemrbie au descoperit că hackerii au exploatat o vulnerabilitate cauzată de interacțiunea compexă a 3 buguri și sistem și astfel au reușit să pună mâna de o cheie de acces. Cheia digitală a fpst folosită pentru a obține anumite informații. Reprezentanții companiei spun că au acționat rapid pentru a securiza site-ul și au început a investiga dacă cineva de pe platforma socială a fost afectată și ce impact a putut avea acest lucru.

Pentru a proteja utilizatorii, Facebook a invalidat keile de acces a aproape 90 de milioane de conturi care ar fi fost potențial afectate de vulnerabilitate. Reprezentanții Facebook spun că nu este necesar ca lumea să își schimbe parolele.

Începând cu data de 28 septembrie, Facebook și-a notificat utilizatorii care au fost delogați, și li s-a explicat de ce s-a întâmplat acest lucru. 

Facebook a putut stabili că între datele de 14 și 27 septembrie atacatorii au folosit keile de acces pentru a lua anumite informații din conturile atacate. Cheile de acces au fost invalidate astfel că informațiile din Facebook sunt acum securizate.

Așadar, cei care nu au primit nicio notificare din partea Facebook pot sta liniștiți că informațiile lor nu au fost compromise.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel