AFM lansează programul de instalare de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult şi instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
Lansarea Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale.

Administrația Fondului pentru Mediu demarează sesiunea de finanțare pentru înscrierea în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale, începând cu data de 17.06.2024, ora 10:00 și până la data de 19.07.2024, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul www.afm.ro, în vederea introducerii informațiilor necesare participării în Program.

 

“Având în vedere importanța din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului, anul acesta am hotărât să deschidem o nouă axă de finanțare care urmărește creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional pentru solicitanții unități de cult, instituții și autorități publice din sistemul național de asistență socială, precum și a entităților juridice non-profit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale.

Ne dorim ca programul să își atingă cât mai repede scopul, acela de a sprijini beneficiarii în efortul lor de a-și reduce costurile cu factura la energie”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian NECULAESCU.

 

Bugetul alocat sesiunii de finanțare pentru anul 2024 este de 250 de milioane de lei.

Înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 200% din bugetul alocat programului. Solicitantul se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru un singur imobil. În cadrul unei sesiuni de înscriere poate fi aprobată o singură cerere de finanţare depusă de către un solicitant.

Solicitanții se vor înscrie în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de AFM, prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor solicitate.

Cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 lei și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Valoarea maximă acordată cu titlu de finanțare, de 1.000.000 lei, este cea corespunzătoare unei puteri maxime instalate de 200 kW.

Toate informațiile necesare participării în Program sunt publicate pe site-ul www.afm.ro .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel