Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Rudi Dicks, șeful departamentului de gestionare a proiectelor din cadrul parlamentului sud-african, a declarat joi pentru Reuters că Africa de Sud a făcut presiuni pentru ca o mai mare parte din cele 12 miliarde de dolari oferite în prezent de națiunile occidentale să ia forma unor cadouri și nu a unor împrumuturi.
Grantul fusese stabilit inițial la 329,7 milioane de dolari, conform Reuters.
"Președintele a spus foarte clar că dorește să vadă o creștere a subvenției", a spus el, adăugând că ar putea veni mai multe granturi în timp ce țara se îndreaptă spre discuțiile privind clima COP28 de la Dubai, luna viitoare.
Marea Britanie, Franța, Germania, Uniunea Europeană și Statele Unite au promis 8,5 miliarde de dolari în cadrul discuțiilor privind clima de acum doi ani, o cifră care a crescut între timp, deoarece Olanda, Danemarca, Canada, Spania și Elveția s-au alăturat inițiativei săptămâna aceasta.
Însă autoritățile sud-africane estimează costul total al tranziției Africii de Sud de la cărbunele cu emisii mari de carbon - care generează 80% din energia electrică și este utilizat pentru a sintetiza o treime din combustibilul lichid la 1.500 de miliarde (78,44 miliarde de dolari).
Rudi Dicks a adăugat că Africa de Sud se află în negocieri pentru a crește, eventual, atât pachetul total, cât și partea preluată de granturi, în cadrul discuțiilor, în care Africa de Sud va prezenta detalii despre modul în care intenționează să cheltuiască banii.
Africa de Sud spune că are nevoie să dezvolte competențe în sectoare precum producția de energie solară, vehicule electrice și hidrogen verde, să ajute minerii care își pierd locurile de muncă și să atragă sectorul privat să investească în ceea ce spune că sunt proiecte cu randament mai scăzut.
Printre altele, își propune să retragă centralele pe bază de cărbune, să sporească capacitatea de producție de energie regenerabilă și să creeze un centru de export de hidrogen verde.
"Planul de punere în aplicare va fi supus aprobării cabinetului până la sfârșitul lunii octombrie și va fi prezentat la COP28", a declarat Dicks.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...