Dăianu, avertisment privind deficitul României: Dacă facem greşeli mari vom fi pedepsiţi
Pieţele financiare şi-ar putea...
Șoferii din Franța se confruntă cu noi penurii de combustibil, deoarece sindicatele celor mai mari rafinării din țară intenționează să prelungească grevele, care au lăsat aproape o treime din benzinării fără combustibili.
În urma negocierilor salariale eșuate de luni cu conducerea Exxon Mobil Corp, care operează două rafinării din Franța, sindicatul CGT, care conduce grevele, a cerut guvernului, într-o scrisoare deschisă, să medieze tratativele dintre cele două părți. Lucrătorii de la rafinăria TotalEnergies SE din Normandia au decis, de asemenea, să prelungească greva cel puțin până marți, a declarat sindicatul.
În timp ce cozile lungi de la benzinării au continuat să fie știrea zilei în Franța, guvernul președintelui Emmanuel Macron și companiile se află sub presiune pentru a pune capăt acestui impas, regiunea Parisului și nordul Franței fiind cele mai afectate.
Prim-ministrul Elisabeth Borne a convocat luni seara o întâlnire cu unii miniștri pentru a discuta despre criză. La începutul zilei, ea a declarat că se așteaptă ca situația să se îmbunătățească până la sfârșitul săptămânii, după ce guvernul său a deschis depozite în weekend, a apelat la rezervele strategice și a crescut importurile.
În marja unei călătorii în vestul Franței, Macron a cerut, de asemenea, companiilor petroliere și sindicatelor să fie responsabile și a declarat că blocarea zonelor de depozitare a carburanților nu este "o modalitate de a negocia".
TotalEnergies s-a oferit să devanseze discuțiile anuale privind salariile pentru această lună, dar numai dacă sindicatele pun capăt grevelor, făcând apel la "simțul responsabilității", potrivit unei declarații de duminică. Compania a devansat deja discuțiile salariale în noiembrie, față de momentul obișnuit din ianuarie, în urma unor întâlniri cu sindicatele.
Între timp, Thierry Defresne, un reprezentant al comitetului european al lucrătorilor CGT la Total, a confirmat că disponibilitatea combustibilului este posibil să se îmbunătățească, menționând în același timp că măsurile guvernului răsplătesc companiile petroliere să amâne negocierile, potrivit Agenției France-Presse.
Greviștii au votat continuarea mișcării în Normandia, în apropiere de Le Havre, la un depozit din apropiere de Dunkerque, la o fabrică de biocombustibil din Bouches-du-Rhone, în timp ce 15 benzinării ale unității Argedis a Total vor fi închise marți, a precizat Defresne, citat de AFP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...
Angela Merkel și-a scris memoriile. ”Libertate” se...