Airbus A380. Sfârșitul unei legende a aerului
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Toate avioanele au fost oprite la sol
Toate avioanele au fost oprite la sol
Sfârșitul unui gigant. A unui simbol. A unei epoci pentru transportul aerian mondial. În urmă cu câteva zile, compania Air France a anunțat că toate cele 9 avioane Airbus A380 nu se vor mai ridica în aer.

Într-un comunicat, compania franceză a explicat că oprirea definitivă a exploatării acestor aparate construite la Toulouse de Airbus a fost decisă pentru ”a face față crizei de covid-19 și ținând cont de impactul acesteia asupra nivelurilor de activitate prevăzute”. Retragerea aeronavelor ”se înscrie în strategia de simplificare a flotei grupului Air France-KLM vizează să facă flota mai competitivă, continuând transformarea sa cu avioane mai performante și mai moderne, mai prietenoase cu mediul înconjurător”. 

Air France deține nouă A380, ce vor fi, treptat, înlocuite cu aparate mai mici, dar mai performante și mai puțin poluante, precum Airbus A350 și Boeing 787. 

Citește și Negocierile dintre guvernul german și Lufthansa, în impas

Exploatat de Air France începând din 2009, A 380 a aterizat pe aproape cele mai mari aeroporturi din lume, de la cel din Atlanta, Los Angeles și New York-JFK, la San Francisco și Washington, în Statele Unite, la Johannesburg, Mexic, Shanghai sau Beijing, în restul lumii. 

Impactul global al deprecierii Airbus A 380 ”este estimat la 500 milioane de euro și va fi contabilizat în trimestrul doi al al acestui an la capitolul cheltuieli non-curente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel