Airbus Helicopters obține cel mai mare contract din China din ultimii 8 ani

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Contractul a fost semnat cu prilejul vizitei lui Macron în China
Contractul a fost semnat cu prilejul vizitei lui Macron în China
Mai întâi Airbus a anunțat semnarea unui contract pentru 25 de aeronave cu Icelandair, Airbus Helicopters a reușit să obțină un contract pentru 50 aparate de zbor cu compania chineză de leasing GDAT.

Alte vești bune pentru sectorul aviatic francez. Airbus Helicopters a semnat un importatn contract pentru 50 de unități ale noului său elicopter multimisiune H160 cu compania chineză de leasing GDAT, a anunțat grupul european. Încheiat cu prilejul vizitei de stat întreprinse de președintele Franței, Emmanuel Macron, în China, acest contract, a cărui valoare nu a fost dezvăluită, este cel mai important de la lansarea respectivului aparat, în 2015, pe piața civilă, unde s-au vândut până în prezent aproximativ o sută de unități.

Aeronava va fi utilizată pentru transportul de personal către platformele de petrol și gaze, dar și a parcurilor eoliene offshore, dar și pentru servicii medicale de urgență și alte misiuni de serviciu public, a precizat Airbus Helicopters într-un comunicat. "H160 a fost proiectat de la început ca un elicopter cu misiuni multiple și, prin urmare, este bine adaptat la multiplele segmente pe care le oferă companiile de leasing", a declarat în comunicat Bruno Even, CEO al Airbus Helicopters.

O versiune militară în curs de dezvoltare

"Vedem un mare potențial pentru H160 în China, în special în sectorul energetic", a declarat Peter Jiang, președintele GDAT. Compania de leasing cu sediul în Shanghai operează deja 26 de elicoptere Airbus. Piața elicopterelor pentru sectorul de petrol și gaze, care a fost în declin o lungă perioadă de timp, pare să se relanseze, deoarece flotele actuale trebuie reînnoite.

H160, care a fost livrat pentru prima dată unui client japonez în decembrie 2021, este un elicopter bimotor capabil să transporte 12 persoane, plus doi piloți, pe o distanță de până la 880 de kilometri. Acesta dispune de lame curbate pentru a reduce zgomotul, de un cockpit simplificat și de o siguranță sporită a zborului, cu numeroase ajutoare care îl degrevează pe pilot de anumite funcții. Aeronava a primit certificarea europeană la jumătatea anului 2020, dar nu a obținut încă certificarea din partea autorității de reglementare din SUA, FAA.

Citește și Warner Bros., pe punctul de a semna un contract uriaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel