Ne vin gazele de peste tot, dar le plătim mai scump! De ce e piața dată peste cap
Piața gazelor naturale din...
Ceea ce înseamnă că, începând din 1 aprilie 2022, ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi înlocuit de venitul minim de incluziune, care va avea o componentă numită supliment pentru locuire. Mai pe scurt, actualul ajutor pentru încălzirea locuinței va deveni supliment pentru locuire.
Chiar și așa, acest ajutor financiar va putea fi solicitat în continuare de la primărie. Rămâne valabil și termenul anual de depunere a dosarului pentru obținerea acestui ajutor: 15 octombrie. Totuși, va apărea o schimbare în cazul ajutorului pentru combustibili solizi/ petrolieri, în acest caz, termenul fiind data de 15 septembrie (cu începere din 2022).
Actualele reguli, valabile doar pentru acest an. Astfel, ajutorul se solicită la primăria localității în care stau solicitanții, până la 15 octombrie 2021. Banii se cer personal sau, dacă solicitantul stă la bloc, prin intermediul asociației de proprietari.
Persoanele cu venituri mici, care nu pot acoperi integral costul încălzirii locuinței și care pot cere ajutorul de stat, sunt persoanele singure sau familiile. Subvenționarea costurilor de încălzire este asigurată în timpul sezonului rece, adică perioada cuprinsă între lunile noiembrie 2021 și martie 2022.
Citește și Cotaţiile futures la gaze în Europa au atins un nou record
Ajutorul este dat pentru un singur sistem de încălzire; centralizat, energia electrică, gazele naturale sau lemnele, cărbunii, combustibilii petrolieri.
În cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 800 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei, scrie Avocatnet. În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 800 de lei.
Chiar dacă cererile pentru ajutor trebuie depuse până pe 15 octombrie 2021, acestea pot fi depuse și ulterior. Totuși, în aceste cazuri, ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase la momentul depunerii cererii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Piața gazelor naturale din...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Europa trebuie să se adapteze...
Bursa de Valori București...
Miliardarul și administratorul de fonduri Bill Ackman,...
Războiul comercial inițiat de...
Principalele burse europene au...
Prețurile aurului au scăzut luni, în timpul...
Fondatorul BitPanda spune că...
Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat o problemă...
Prosumatorii au crescut...
Evoluție care trezește temeri...
Majoritatea monedelor asiatice s-au depreciat luni, iar...
Peste 50 de țări au contactat...
O emisiune numismatică dedicată...
Grupaj de știri.
În ciuda vremii severe care...
Va fi cel mai mare aeroport din lume.
Statul plătește în avans toate ajutoarele sociale din...
ONRC a comparat datele cu prima...
Explicații oferite de...
Meta Platforms a anunțat lansarea celei mai recente...
Revenirea la tarife vamale – un...
Capitalizarea Bursei de Valori...
Care este adevărata corelație între cele două metale...
Musk și-a exprimat public...