Ajutorul american pentru Ucraina, cu un pas mai aproape de aprobare
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Dolari
Dolari
Senatul american a făcut încă un pas pentru adoptarea unui proiect de lege care include un ajutor de 95,34 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Totuși, adoptarea legii rămâne deocamdată incertă din cauza opoziției republicane din ambele camere ale Congresului, informează Reuters.

Deși votul efectuat vineri a fost favorabil, urmează o serie de voturi preliminare care s-ar putea întinde până săptămâna viitoare, cu excepția cazului în care liderii partidelor pot ajunge la un acord cu parlamentarii pentru a accelera adoptarea proiectului de lege.

La ultimul vot, efectuat vineri, proiectul de lege a depășit pragul majorității simple, 14 republicani susținând măsura.

Mulți republicani doresc să ajungă la un acord cu liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer.

 

Tensiuni pentru susținerea Ucrainei

 

Cu toate acestea, alți republicani, care resping ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina prevăzut în proiectul de lege, îngreunează examinarea proiectului de lege, forțând Senatul să respecte un anumite reguli.

Republicanii au insistat ca ajutorul pentru Ucraina să fie însoțit de prevederi pentru securizarea frontierei dintre SUA și Mexic, pentru ca apoi să respingă un acord bipartizan privind frontiera după ce fostul președinte Donald Trump, favoritul partidului la alegerile prezidențiale, s-a pronunțat împotriva acordului.

Unii dintre acești legislatori speră acum să impună propriile amendamente pentru a opri fluxul de migranți în Statele Unite, în timp ce alții vor să renunțe la prevederile privind asistența umanitară și să limiteze ajutorul extern la arme și materiale.

Dacă legislația va trece în cele din urmă de Senat, aceasta se va confrunta cu un viitor incert în Camera Reprezentanților, controlată de republicani, unde președintele Mike Johnson a indicat că ar putea împărți ajutorul în proiecte de lege separate.

"Vom vedea ce va face Senatul", a declarat Johnson reporterilor în această săptămână. Johnson a vorbit la o zi după ce Camera Reprezentanților a respins un alt proiect de lege de ajutor pentru Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Scutirea de la impozitare a unor vehicule se modifică

La ora actuală, Codul Fiscal acordă scutiri de impozit...

Alimente cu preț redus. Obligații noi pentru retaileri

Românii aruncă la gunoi anual 2,5 milioane de tone de...

Nouă OUG pentru consumatorii vulnerabili de energie

Guvernul urmează să aprobe în ședința de joi, 22...

Ministrul Mediului anunță când vor începe programele Rabla

Mircea Fechet a oferit explicațiile necesare. Ce spune...

Impozit minim global. Cine și de ce va plăti această taxă

Impozitul minim global a intrat în vigoare în România la...

Vocea românilor. Cât costă mâncarea pentru o zi VIDEO

Costul vieții în România este o temă care preocupă mulți...

De ce renunță românii la produsele ECO

Mai mult de jumătate din consumatorii de produse ECO au...

Creștere de 20,5% a afacerilor din comerţul cu autovehicule

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu...


pixel