Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Totuși, adoptarea legii rămâne deocamdată incertă din cauza opoziției republicane din ambele camere ale Congresului, informează Reuters.
Deși votul efectuat vineri a fost favorabil, urmează o serie de voturi preliminare care s-ar putea întinde până săptămâna viitoare, cu excepția cazului în care liderii partidelor pot ajunge la un acord cu parlamentarii pentru a accelera adoptarea proiectului de lege.
La ultimul vot, efectuat vineri, proiectul de lege a depășit pragul majorității simple, 14 republicani susținând măsura.
Mulți republicani doresc să ajungă la un acord cu liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer.
Cu toate acestea, alți republicani, care resping ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina prevăzut în proiectul de lege, îngreunează examinarea proiectului de lege, forțând Senatul să respecte un anumite reguli.
Republicanii au insistat ca ajutorul pentru Ucraina să fie însoțit de prevederi pentru securizarea frontierei dintre SUA și Mexic, pentru ca apoi să respingă un acord bipartizan privind frontiera după ce fostul președinte Donald Trump, favoritul partidului la alegerile prezidențiale, s-a pronunțat împotriva acordului.
Unii dintre acești legislatori speră acum să impună propriile amendamente pentru a opri fluxul de migranți în Statele Unite, în timp ce alții vor să renunțe la prevederile privind asistența umanitară și să limiteze ajutorul extern la arme și materiale.
Dacă legislația va trece în cele din urmă de Senat, aceasta se va confrunta cu un viitor incert în Camera Reprezentanților, controlată de republicani, unde președintele Mike Johnson a indicat că ar putea împărți ajutorul în proiecte de lege separate.
"Vom vedea ce va face Senatul", a declarat Johnson reporterilor în această săptămână. Johnson a vorbit la o zi după ce Camera Reprezentanților a respins un alt proiect de lege de ajutor pentru Israel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...