Este un lucru pozitiv. Tanczos Barna: Am lăsat în urmă șapte state
Ministrul Finanțelor privește...
"La conferinţa de la Hong Kong s-a precizat că sarcina este detectabilă 'chimic' (un test de laborator la nivel hormonal), însă prea recentă pentru a fi detectată clinic", a declarat Hurlbut.
În noiembrie 2018, cercetătorul chinez He Jiankui a surprins comunitatea internaţională afirmând că a reuşit să creeze primii bebeluşi modificaţi genetic pentru a rezista la virusul HIV, fapt ce i-a atras un val de critici şi a determinat autorităţile chineze să deschidă o anchetă.
He Jainkui a anunțat, în noiembrie, că o sarcină în care embrionul a fost manipulat genetic s-a încheiat prin nașterea a două fetițe gemene, Lulu și Nana. O altă sarcină este în curs.
Potrivit unui material publicat luni de agenţia Xinhua, rezultatul acestei investigaţii, desfăşurată de autorităţile din Cantón (sud-est), a stabilit că He "a desfăşurat o cercetare ilegală în scopul obţinerii de faimă personală şi câştiguri". He Jiankui a "evitat în mod deliberat supervizarea" cu intenţia de a crea un copil modificat genetic "în scopul reproducerii", conform concluziilor iniţiale ale unei echipe de anchetă, înfiinţată de Comisia de Sănătate din China în provincia sudică Guangdong, potrivit agenţiei Xinhua.
Citește și: Altă tranzacție de proporții pe piața pharma. Scopul este tot cancerul
Cercetătorul a adunat el însuşi fonduri şi a organizat în particular o echipă care să realizeze procedura, în ''căutarea faimei personale şi a profitului'', a menţionat Xinhua, adăugând că He Jiankui ar fi falsificat documentele privind aspectele etice în vederea atragerii voluntarilor care au participat la experiment.
Acest tip de modificare genetică realizată pe fiinţe umane este interzisă în majoritatea ţărilor, inclusiv în China. Cercetătorul chinez a folosit tehnica CRISPR-Cas9, sau "foarfeca genetică", ce permite înlăturarea şi înlocuirea unor părţi indezirabile ale genomului.
Această tehnică este amplu controversată, deoarece modificările realizate pot fi transmise generaţiilor viitoare şi afecta astfel întregul patrimoniu genetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Finanțelor privește...
„Sub mandatul meu, Ministerul...
Cum economisim în vreme de criză? Ce trebuie să facem?...
Agitația declanșată săptămâna...
Vizionar pentru unii, imprudent...
Constructorul auto caută tot felul de soluții.
O companie de stat se...
Compania chineză a lansat, la rândul ei, un instrument...
Sectorul spațial a urcat foarte sus pe agenda Comisiei...
Este elementul de care depinde sănătatea economică a...
XRP câștigă teren în fața...
În orice caz, așa susțin...
Beijingul promite contramăsuri împotriva taxelor impuse...
Grupaj de știri.
O greșeală care a costat enorm.
Este un nou proiect de reformă, potrivit Reuters.
Ministrul Finanțelor, Tanczos...
„Statele Unite vor ridica un...
România a avut în decembrie...
Guvernul promite venituri mai...
Reducerile de cheltuieli vizate...
Marcel Ciolacu a vorbit înainte de ședința de Guvern.
Veniturile bugetare au...
Prețurile combustibililor la pompă azi, 1 februarie...
Platforma a refuzat însă să ofere detalii privind țările...
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că toate procedurile...
Unde îți poți cumpăra...