Al nouălea pachet de sancțiuni UE pentru Rusia vizează dronele

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
UE va impune un nou pachet de sancțiuni Rusiei
UE va impune un nou pachet de sancțiuni Rusiei
Uniunea Europeană dorește să impună restricții asupra domeniului dronelor din Rusia, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni pe care blocul comunitar intenționează să îl aprobe săptămâna viitoare, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect.

De asemenea, UE are în vedere restricții asupra altor tehnologii și componente utilizate de Moscova în scopuri militare, precum și măsuri care vizează în continuare serviciile, investițiile și sectoarele media și financiar ale Rusiei, au declarat persoanele respective.

Noul pachet, care ar fi al nouălea pachet al UE de la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, ar adăuga, de asemenea, aproximativ 180 de persoane și entități pe lista de sancțiuni a blocului, a declarat una dintre persoane.

Polonia și țările baltice au împins UE să consolideze suita de măsuri ca parte a cererilor lor de a susține un plafon de preț pentru petrolul rusesc. Plafonul și o interdicție a UE privind importurile maritime de țiței rusesc în blocul comunitar au intrat în vigoare luni, 5 decembrie 2022.

Se așteaptă ca noul pachet de sancțiuni să fie propus și discutat în mod oficial în această săptămână, iar obiectivul este de a aproba măsurile înainte ca liderii UE să se întâlnească la Bruxelles săptămâna viitoare, au precizat sursele citate de Bloomberg. Sancțiunile UE au nevoie de sprijinul tuturor statelor membre pentru a fi adoptate, iar măsurile s-ar putea schimba înainte ca acest lucru să se întâmple.

Moscova a folosit drone pentru a ataca infrastructura energetică și civilă a Ucrainei în ultimele săptămâni, inclusiv cu vehicule aeriene fără pilot la bord provenite din Iran. Mai multe rapoarte au evidențiat utilizarea de componente americane și europene atât în dronele rusești, cât și în cele iraniene. Kremlinul și Iranul au negat că dronele iraniene sunt folosite în Ucraina.

Citește și:

Musk a dublat prețul internetului în Ucraina

Prețul de listă al echipamentelor de comunicații Starlink aproape că s-a dublat în Ucraina, în condițiile în care rețelele de telefonie mobilă încep să cedeze din cauza atacurilor Rusiei asupra rețelei electrice a țării și a creșterii cererii pentru dispozitivul de comunicații prin satelit fabricat de SpaceX.

Prețurile pentru terminalele Starlink, care sunt fabricate de compania SpaceX a lui Elon Musk, vor crește la 700 de dolari pentru noii consumatori ucraineni, potrivit site-ului companiei. Această sumă este în creștere de la aproximativ 385 de dolari la începutul acestui an.

Costul pentru consumatori al unui abonament lunar Starlink a fluctuat recent, scăzând de la aproximativ 100 de dolari la 60 de dolari de Ziua Independenței Ucrainei, pe 24 august, "pentru a reflecta condițiile pieței locale", iar acum va crește la 75 de dolari.

Prețurile au crescut și în Polonia vecină, unde mulți ucraineni folosesc Starlink pentru a evita problemele cu livrarea corespondenței locale, dar au rămas aceleași în Slovacia și în majoritatea celorlalte țări europene.

Micile dispozitive portabile, care comunică cu sateliții prin intermediul unei antene de mărimea unei cărți, au oferit o conexiune crucială la internet pentru armata ucraineană și pentru civili în zone cu puține rețele de telefonie mobilă sau acoperire în bandă largă. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Locuri de muncă
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu

pixel