Pe poziţia a patra s-ar plasa Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR, 66 de locuri, respectiv 8,8% din mandatele europarlamentare), formaţiune urmată de Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENF), cu 62 de locuri (8,3% din mandate), Verzi (57 de locuri), Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică (GUE/NGL 46 de locuri) şi Europa Libertăţii şi a Democraţiei Directe (EFDD, 45 de locuri, 6% din mandate). Numărul membrilor neafiliaţi ar fi de opt, iar alţi eurodeputaţi - 62.
Cifrele provin dintr-o compilaţie a sondajelor reprezentative efectuate de institute naţionale de sondare a opiniei publice din statele membre şi agregate de Kantar Public în numele Parlamentului European. Noile informaţii sunt extrase din 43 de sondaje de opinie special dedicate alegerilor europene, efectuate în 21 de ţări.
Informaţiile din setul anterior de estimări, publicat pe 29 martie, au fost de asemenea actualizate cu cifre referitoare la Regatul Unit, pentru a facilita comparaţia cu noul scenariu al participării acestuia la alegerile europene din luna mai. Partidele sunt atribuite numai grupurilor politice existente sau acolo unde sunt deja afiliate unui partid politic european asociat. Toate noile partide şi mişcări, care nu şi-au declarat încă intenţiile, intră în categoria "altele".
Citește și: Alegeri europarlamentare. Electoratul, comparat cu taberele din ”Game of Thrones”
În urma acordului convenit pe 10 aprilie în cadrul unui summitului extraordinar al UE, retragerea Regatului Unit va avea loc cel târziu pe 31 octombrie 2019. Acest lucru înseamnă că Regatul Unit are acum obligaţia juridică de a participa la alegerile europene, cu excepţia cazului în care va ratifica până pe 23 mai acordul de retragere.
Dacă ieşirea Regatului Unit din UE va fi efectivă până la 23 mai, scrutinul europarlamentar va avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent, diferenţa fiind dată de retragerea acestui stat din blocul comunitar. În acest caz, dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în Parlamentul European.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.