Alertă de securitate la Twitter. Datele personale a peste 5,4 milioane de utilizatori ar fi ajuns în posesia hackerilor
Autor: Antonia Popescu | 28 noi 2022, 22:36
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Datele persoane a peste 5,4 milioane de utilizatori ai platformei Twitter ar fi fost fost furate de hackeri. Ce spun experții în securitate cibernetică şi ce vulnerabilitate are platforma socială.

Mai exact, hackerii au intrat în posesia datelor personale ale mai multor milioane de utilizatori Twitter, profitând de o vulnerabilitate a platformei sociale.

Vorbim despre numere de telefon private și adrese de e-mail pe care platforma ar fi trebuit să le ţină private.

Toate aceste informaţii au fost publicate de hackeri pe forumul de hacking Breached.

Datele personale a peste 5,4 milioane de utilizatori au fost colectate începând cu luna decembrie 2021 folosind o vulnerabilitate API Twitter, dezvăluită în programul de recompensă pentru erori HackerOne.

Breșa de securitate a fost semnalată de BleepingComputer care a distribuit un eșantion din înregistrările utilizatorilor cu Twitter.

Ulterior, compania de social media a confirmat că a suferit o încălcare a datelor folosind o eroare API, care fusese însă remediată în ianuarie 2022.

Pe lângă cele 5,4 milioane de înregistrări private colectate, au existat și alte 1,4 milioane de profiluri Twitter colectate de pe urma utilizatorilor. În acest caz hackerii au folosit un alt API (n.r interfața de programare a aplicației). Astfel breșa de securitate ar fi afectat aproape 7 milioane de profiluri Twitter care conțin informații private.

Vestea despre această încălcare a datelor personale vine de la expertul în securitate Chad Loder, care a dat știrea pentru prima dată pe Twitter și a fost suspendat la scurt timp după postare.

„Tocmai am primit dovezi ale unei încălcări masive a datelor Twitter care afectează milioane de conturi Twitter din UE și SUA. Am contactat un eșantion de conturi afectate și au confirmat că datele încălcate sunt exacte. Această încălcare a avut loc nu mai devreme de 2021", a spus expertul de securitate, citat de bleepingcomputer.com

Publicitarii i-au întors spatele lui Elon Musk. Este Twitter în pragul colapsului?

Domnia turbulentă a lui Elon Musk la Twitter a dus la o dispută devastatoare cu branduri și comercianți de top, în timp ce afacerea publicitară de 5 miliarde de dolari pe an a companiei de social media este afectată de tensiuni legate de conținut și de moderarea resurselor.

Mai multe agenții de publicitate și cumpărători de media au declarat pentru Financial Times că toate marile branduri pe care le reprezintă au întrerupt cheltuielile pe platforma de socializare, citând alarma provocată de abordarea ad-hoc a lui Musk în ceea ce privește controlul conținutului și decizia acestuia de a concedia mai mulți membri ai echipei sale de vânzări de publicitate, scrie Financial Times.

Între timp, Musk a încercat să-i contacteze personal pe directorii executivi ai unora dintre mărcile care au blocat reclamele pentru a le reproșa, potrivit unei persoane importante din industrie, determinându-i pe alții, în schimb, să își reducă cheltuielile la minimul necesar pentru a evita o nouă confruntare cu omul de afaceri miliardar.

Concedieri haotice

După mai multe valuri de reduceri de posturi și plecări, personalul Twitter Ads s-a redus atât de mult încât multe agenții nu mai au niciun punct de contact în cadrul companiei și nu au primit niciun contact sau aproape niciun contact în ultimele săptămâni, potrivit a patru persoane din industrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023

Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să...

Ford a intrat în conflict cu sindicatele din Germania

Directorii Ford s-au oferit să poate discuţii cu...

Bani arși într-un bancomat, anunță ISU Sibiu

Un bancomat a ars în totalitate, iar o parte din pereţii...

Cum încearcă Putin să îngroape datele economice ale Rusiei

Factorii de decizie politică din Rusia se întreabă dacă...

Ajutor de deces. La cât au ajuns după 1 ianuarie 2023

După cum se menționează în Legea 369/2022 a bugetului...

Ratingul Ungariei revizuit în scădere de Standard & Poor's

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's...

Confruntare între BCE și piețe, săptămâna viitoare

Este pregătită scena pentru o confruntare între...

Un navă cargo turcească, lovită de o rachetă în Marea Neagră

O navă turceasă ce se afla lângă portul Herson a fost...

Crossuri externe