Alertă la graniţe. Armata Ucrainei provoacă Rusia
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Alertă la graniţe. Armata Ucrainei provoacă Rusia
Alertă la graniţe. Armata Ucrainei provoacă Rusia
În paralel, Rusia a efectuat miercuri exerciţii aeriene în Crimeea, regiune anexată de la Ucraina în 2014. Ucraina acuză Rusia că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari la frontierele sale.

Rusia, provocată de Ucraina. Conform postului ucrainean de televiziune Dom, citat de agenţia Reuters, armata ucraineană a testat rachete antitanc Javelin, de fabricaţie americană, într-o zonă de conflict din estul Ucrainei. Administraţia de la Kiev, care speră că Ucraina va fi admisă în NATO, a primit începând din anul 2018 armament din SUA, inclusiv rachete Javelin.

În paralel, Rusia a efectuat miercuri exerciţii aeriene în Crimeea, regiune anexată de la Ucraina în 2014. Ucraina acuză Rusia că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari la frontierele sale.

Rusia NU va mai exista! Baba Vanga: Se va întâmpla curând

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a afirmat miercuri că peste 120 de agenţi ai unor firme de securitate private din SUA se află în două sate situate pe linia de contact a conflictului din estul Ucrainei, oferind consiliere armatei ucrainene, conform agenţiei Associated Press. Însă Ministerul de Externe de la Kiev a negat informaţiile.

Preşedintele Vladimir Putin cere garanţii că NATO nu va continua extinderea spre est şi nu va instala echipamente militare în Ucraina şi în apropierea frontierelor Rusiei. Negocierile dintre Rusia, Statele Unite şi NATO pe tema garanţiilor de securitate vor avea loc la începutul anului viitor, a anunţat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Rusia anunţă că negocierile cu SUA şi NATO pe tema garanţiilor de securitate încep în ianuarie

Serghei Lavrov a afirmat că în ianuarie vor începe negocierile cu Administraţia Joseph Biden şi cu Alianţa Nord-Atlantică, iar separat vor avea loc discuţii în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

„Noi nu vrem război, nu vrem să mergem în direcţia confruntării, dar ne vom asigura în mod ferm securitatea utilizând mijloacele pe care le considerăm necesare”, a declarat Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului Russia Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel