Alertă la WhatsApp: 360 de milioane de numere de telefon, expuse
Autor: Antonia Popescu | 01 dec 2022, 22:35
Numerele de telefon a aproximativ 360 de milioane de utilizatori WhatsApp dintr-un total de 108 țări au fost expuse în urma unei breșe de securitate.

Compania a analizat fișiere legate de datele utilizatorilor WhatsApp care au apărut pe forumul comunității de hackeri BreachForums pe 16 noiembrie. Persoana care le-a publicat a declarat că acestea conțineau 487 de milioane de numere de telefon mobil ale utilizatorilor acestui serviciu Meta, dintre care aproape 11 milioane corespundeau unor utilizatori din Spania.

Acum, Check Point a confirmat că este vorba de "numere de telefon active", a căror cifră scade la 360 de milioane, de utilizatori provenind din 108 țări, după cum se detaliază într-un comunicat de presă, potrivit rivaltimes.

În ciuda faptului că nu conține informații despre conținutul mesajelor schimbate de utilizatori, directorul tehnic al Check Point Software pentru Spania și Portugalia, Eusebio Nieva, subliniază că este vorba despre "o încălcare pe scară largă a unei aplicații mobile populare, folosită de milioane de persoane din întreaga lume".

Compania notează că fișierele, care includ coduri de apelare internaționale, au fost puse în vânzare pentru prima dată în ultimele patru zile și sunt distribuite gratuit în rândul infractorilor cibernetici.

"Una dintre consecințele imediate ale acestei breșe este posibilitatea ca aceste numere să fie folosite ca parte a unor atacuri de phishing adaptate prin intermediul aplicației în sine", în special prin SMS, cunoscut sub numele de "smishing", și apeluri vocale sau "vishing".

Din acest motiv, compania îi îndeamnă pe utilizatorii WhatsApp să fie "foarte atenți la mesajele pe care le primesc, deoarece trebuie să dea dovadă de prudență atunci când dau click pe orice link și mesaj partajat în aplicație", avertizează Nieva.

Neuralink spune că în șase luni va putea implanta computere în creierul uman

Neuralink Corp. a lui Elon Musk își propune să înceapă să pună implanturile sale, de mărimea unei monede, în pacienți umani în termen de șase luni, a anunțat compania în cadrul unui eveniment organizat miercuri seara la sediul său din Fremont, California.

Neuralink a perfecționat produsul, care constă într-un dispozitiv minuscul care este introdus în creier cu ajutorul unui robot. Discuțiile în curs de desfășurare cu Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA au decurs suficient de bine pentru ca firma să își stabilească ca obiectiv efectuarea primelor teste pe oameni în următoarele șase luni, a dezvăluit Elon Musk.

În mod tipic pentru o întreprindere a lui Elon Musk, Neuralink merge deja înainte, vizând implanturi în alte părți ale corpului. În timpul evenimentului, Musk a dezvăluit că lucrează la două produse majore, pe lângă implantul în creier. Acesta dezvoltă implanturi care pot intra în măduva spinării și care ar putea reda capacitatea de mișcare o persoană care suferă de paralizie. Un alt implant este unul ocular care este menit să îmbunătățească sau să restabilească vederea.

"Oricât de miraculos ar suna, suntem încrezători că este posibil să restabilim funcționalitatea întregului corp la o persoană care are măduva spinării secționată", a declarat Musk la eveniment. Referindu-se la activitatea Neuralink în domeniul vederii, el a adăugat că "chiar dacă nu au văzut niciodată înainte, suntem încrezători că ar putea vedea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Schimbare la vârful Unilever. Cine va conduce compania

Unilever l-a numit director general pe Hein Schumacher,...

Crossuri externe