Alertă la WhatsApp: 360 de milioane de numere de telefon, expuse

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Numerele de telefon a aproximativ 360 de milioane de utilizatori WhatsApp dintr-un total de 108 țări au fost expuse în urma unei breșe de securitate.

Compania a analizat fișiere legate de datele utilizatorilor WhatsApp care au apărut pe forumul comunității de hackeri BreachForums pe 16 noiembrie. Persoana care le-a publicat a declarat că acestea conțineau 487 de milioane de numere de telefon mobil ale utilizatorilor acestui serviciu Meta, dintre care aproape 11 milioane corespundeau unor utilizatori din Spania.

Acum, Check Point a confirmat că este vorba de "numere de telefon active", a căror cifră scade la 360 de milioane, de utilizatori provenind din 108 țări, după cum se detaliază într-un comunicat de presă, potrivit rivaltimes.

În ciuda faptului că nu conține informații despre conținutul mesajelor schimbate de utilizatori, directorul tehnic al Check Point Software pentru Spania și Portugalia, Eusebio Nieva, subliniază că este vorba despre "o încălcare pe scară largă a unei aplicații mobile populare, folosită de milioane de persoane din întreaga lume".

Compania notează că fișierele, care includ coduri de apelare internaționale, au fost puse în vânzare pentru prima dată în ultimele patru zile și sunt distribuite gratuit în rândul infractorilor cibernetici.

"Una dintre consecințele imediate ale acestei breșe este posibilitatea ca aceste numere să fie folosite ca parte a unor atacuri de phishing adaptate prin intermediul aplicației în sine", în special prin SMS, cunoscut sub numele de "smishing", și apeluri vocale sau "vishing".

Din acest motiv, compania îi îndeamnă pe utilizatorii WhatsApp să fie "foarte atenți la mesajele pe care le primesc, deoarece trebuie să dea dovadă de prudență atunci când dau click pe orice link și mesaj partajat în aplicație", avertizează Nieva.

Neuralink spune că în șase luni va putea implanta computere în creierul uman

Neuralink Corp. a lui Elon Musk își propune să înceapă să pună implanturile sale, de mărimea unei monede, în pacienți umani în termen de șase luni, a anunțat compania în cadrul unui eveniment organizat miercuri seara la sediul său din Fremont, California.

Neuralink a perfecționat produsul, care constă într-un dispozitiv minuscul care este introdus în creier cu ajutorul unui robot. Discuțiile în curs de desfășurare cu Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA au decurs suficient de bine pentru ca firma să își stabilească ca obiectiv efectuarea primelor teste pe oameni în următoarele șase luni, a dezvăluit Elon Musk.

În mod tipic pentru o întreprindere a lui Elon Musk, Neuralink merge deja înainte, vizând implanturi în alte părți ale corpului. În timpul evenimentului, Musk a dezvăluit că lucrează la două produse majore, pe lângă implantul în creier. Acesta dezvoltă implanturi care pot intra în măduva spinării și care ar putea reda capacitatea de mișcare o persoană care suferă de paralizie. Un alt implant este unul ocular care este menit să îmbunătățească sau să restabilească vederea.

"Oricât de miraculos ar suna, suntem încrezători că este posibil să restabilim funcționalitatea întregului corp la o persoană care are măduva spinării secționată", a declarat Musk la eveniment. Referindu-se la activitatea Neuralink în domeniul vederii, el a adăugat că "chiar dacă nu au văzut niciodată înainte, suntem încrezători că ar putea vedea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Reguli noi pentru transportatori
Petrol / sursa: Freepik.com
Tractorist / Foto: Freepik
Lucrător
Portul Constanța
Spațiu / FOTO: Wikipedia

Spațiul devine din ce în ce mai aglomerat pentru Elon Musk

Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...

Starlink / Foto: Starlink / Flickr

Kievul spune că lucrează la o ”alternativă” la Starlink

Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...

Euro / sursa foto: Freepik.com
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Alibaba
Bună dimineața!

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...


pixel