ALERTĂ NAȚIONALĂ decretată în China. Pierderile sunt uriașe
Autor: Simona Haiduc | 19 aug 2022, 13:03
Zeci de râuri au secat
Zeci de râuri au secat
Incendii de pădure, temperaturi caniculare și nici o picătură de ploaie. 

China a emis prima alertă de secetă la nivel național din acest an, în timp ce autoritățile luptă împotriva incendiilor de pădure și mobilizează echipe de specialiști pentru a proteja culturile de temperaturile caniculare din bazinul râului Yangtze.

Alerta galbenă la nivel național, emisă în noaptea de joi spre vineri, vine după ce regiuni din Sichuan, în sud-vest, până la Shanghai, în Delta râului Yangtze, au avut parte de săptămâni de căldură extremă, iar oficialii guvernamentali au citat în mod repetat schimbările climatice drept cauză. Alerta este cu două trepte sub cel mai grav avertisment de pe scara Beijingului.

66 de râuri au secat

Într-unul dintre principalele bazine hidrografice ale fluviului Yangtze din provincia Jiangxi, în centrul Chinei, lacul Poyang are doar un sfert din dimensiunea sa obișnuită pentru această perioadă a anului, a anunțat agenția China Nouă. Venind în completare, televiziunea chineză de stat CCTV a precizat că nu mai puțin de 66 de râuri din 34 de comitate din regiunea sud-vestică Chongqing au secat.

În acest an, precipitațiile din Chongqing au scăzut cu 60% față de norma sezonieră, iar solul din mai multe districte duce o lipsă severă de umiditate, a menționat CCTV, citând date ale guvernului local.

Infrastructura și serviciile de urgență din regiunea Chongqing se află sub presiune, iar pompierii sunt în stare de alertă maximă după ce în zonă au izbucnit incendii de munte și de pădure. Presa de stat a raportat, de asemenea, o creștere a numărului de cazuri de insolație.

Pierderi de 397,87 milioane euro

Vineri, compania de gaze din districtul Fuling și-a anunțat clienții că va suspenda livrările până la noi ordine, din cauza "riscurilor grave de siguranță". Ministerul Resurselor de Apă a cerut zonelor agricole afectate de secetă să stabilească un program permanent pentru a se asigura că rezervele de apă nu se epuizează.

Potrivit datelor Ministerului chinez pentru gestionarea situațiilor de urgență, publicate joi, temperaturile ridicate numai în luna iulie au provocat pierderi economice directe de 2,73 miliarde de yuani (397,87 milioane de euro), afectând 5,5 milioane de persoane.

Centrul Național de Meteorologie (CNM) a reînnoit vineri, pentru a 30-a zi consecutivă, alerta roșie pentru temperaturi ridicate, a anunțat pe contul său de Weibo. Meteorologii estimează că actualul val de căldură va începe să se atenueze abia pe 26 august. 

Citește și Rinul a ajuns la 31 cm adâncime, iar Dunărea la numai 223 cm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe