Alexandru: Toate instituțiile din subordine au termen până la 15 august. Au această obligație
09 iul, 09:06, de  Matei Ion
Instituțiile din subordinea Ministerului Muncii au termen până în 15 august să implementeze soluții pentru comunicarea online cu cetățenii, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Potrivit acesteia, lumea s-a schimbat, iar administrația din România a rămas mult în urmă.
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, pe Facebook, că românii care vor să comunice cu Casele de Pensii, Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă sau cu Autoritatea pentru Plăți și Inspecții Sociale vor putea să facă acest lucru în sistem electronic.

„Așadar, cei care doresc să comunice electronic cu instituțiile din coordonarea mea, așa vom proceda. Cât mai comod pentru dânșii pentru că pentru ei muncim. Prin e-mail, fie prin portalurile instituțiilor, vom comunica. Instituțiile din subordinea MMPS au termen până la 15 august să implementeze acest mecanism de comunicare cu cetățenii. Ordinul este semnat!”, a scris Violeta Alexandru pe rețeaua de socializare.

De ce pensiile ar putea fi tăiate în 2021

Potrivit acesteia, cei care au nevoie de serviciile Ministerului Muncii vor face un singur drum, la final – pentru ridicarea documente solicitate după confruntarea documentelor trimise prin mijloace electronice cu originalul.

„Fără alte drumuri, fără stat la cozi, fără a sta aplecat ca să poți să auzi ce spune angajatul din spatele zidului pe care, până de curând, îl vedeai printr-un mic geam. Pensionarul în picioare, funcționarul comod pe scaun. La București, am schimbat lucrurile radical din acest punct de vedere. Chiar o să fac o nouă verificare pe teren”, a mai scris ministrul.

Violeta Alexandru a anunțat că „pentru cetățenii care doresc să aplice pentru dreptul lor prin transmiterea documentelor la ghișeu, bineînțeles că vor putea face acest lucru în continuare”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Comisia Europeană a aprobat programul IMM Factor

Comisia Europeană a anunţat marţi că a aprobat schema de...

Ce cred bulgarii despre COVID-19. Păreri, care mai de care

Patruzeci la sută dintre bulgari sunt de părere că...

Comisia Europeană a APROBAT o nouă INVESTIȚIE pentru România

Comisia Europeană a aprobat, marţi, o investiţie de...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro