La finalul lui septembrie Alpha Bank România avea acordate credite în valoare de 2,7 miliarde euro, în creştere de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.
Pe segmentul persoanelor fizice, vânzările noi de creditele ipotecare au crescut cu 41%, contribuind la depășirea pragului de 1,3 miliarde euro, în ceea ce privește portofoliul de credite ipotecare acordate persoanelor fizice.
În ceea ce priveşte finanţarea persoanelor juridice, dinamica pozitivă a pieţei, precum şi implicarea băncii activă în cele mai importante programe de sprijin guvernamental, au dus la o creştere robustă pe segmentul IMM-urilor (+22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior).
Depozitele atrase de la clienţi s-au situat la 2,6 miliarde euro.
La nivel operaţional, creşterea solidă a veniturilor din comisioane (peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior) a atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute, venitul net bancar rămânând la un nivel similar celui înregistrat în perioada ianuarie - septembrie 2020.
Citește și: Prețul petrolului a explodat. Totul, din cauza apariției variantei africane a COVID
Potrivit sursei citate, economia României a înregistrat o revenire dinamică în primele trei trimestre din 2021, confirmând anticipaţiile de redresare şi punând bazele unei performanţe solide de creştere economică în 2021. La nivelul sistemului bancar, cererea de creditare a crescut susţinut, marcând cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent. Dinamici pozitive solide au fost înregistrate atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi pe segmentul finanţării companiilor.
Alpha Bank Romania a contribuit şi la creşterea complementarităţii dintre piaţa de capital şi cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligaţiuni în valoarea de 40 de milioane de euro a Libra Internet Bank.
Alpha Bank România este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu o prezenţă la nivel naţional de peste 20 de ani.
"Astfel, într-un context macroeconomic şi bancar favorabil, activitatea noastră comercială a fost una robustă. Producţia de credite noi ipotecare a înregistrat un avans anual de 41%, portofoliul de credite ipotecare depăşind astfel pragul de 1,3 miliarde euro. O performanţă similară a fost obţinută şi pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi dublându-se în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. Mai mult, am continuat să susţinem mediul de business prin finanţările acordate atât clienţilor mari, cât şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Astfel, producţia de credite destinate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu, reafirmându-ne poziţia de finanţator al economiei şi, totodată, de susţinător al revenirii economice", se spune în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...