Alpha Bank și-a prezentat rezultatele financiare. Nivelul creditării a fost peste așteptări
Autor: Ciprian Dumitrache | 01 dec 2021, 15:20
Alpha Bank România
Alpha Bank România
Profitul Alpha Bank pentru primele 9 luni din 2021 a fost peste așteptările anticipate. Grupul bancar a obţinut, în perioada ianuarie-septembrie, un profit înainte de impozitare de 20,1 milioane euro.Alpha Bank și-a prezentat rezultatele financiare. Evoluții peste așteptări

La finalul lui septembrie Alpha Bank România avea acordate credite în valoare de 2,7 miliarde euro, în creştere de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

 

Creditele ipotecare pentru populație, în creștere cu 41%

 

Pe segmentul persoanelor fizice, vânzările noi de creditele ipotecare au crescut cu 41%, contribuind la depășirea pragului de 1,3 miliarde euro, în ceea ce privește portofoliul de credite ipotecare acordate persoanelor fizice.

În ceea ce priveşte finanţarea persoanelor juridice, dinamica pozitivă a pieţei, precum şi implicarea băncii activă în cele mai importante programe de sprijin guvernamental, au dus la o creştere robustă pe segmentul IMM-urilor (+22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior).

Depozitele atrase de la clienţi s-au situat la 2,6 miliarde euro.

La nivel operaţional, creşterea solidă a veniturilor din comisioane (peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior) a atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute, venitul net bancar rămânând la un nivel similar celui înregistrat în perioada ianuarie - septembrie 2020.

 

Citește și: Prețul petrolului a explodat. Totul, din cauza apariției variantei africane a COVID

Cererea de creditare, la maximul ultimului deceniuPotrivit sursei citate, economia României a înregistrat o revenire dinamică în primele trei trimestre din 2021, confirmând anticipaţiile de redresare şi punând bazele unei performanţe solide de creştere economică în 2021. La nivelul sistemului bancar, cererea de creditare a crescut susţinut, marcând cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent. Dinamici pozitive solide au fost înregistrate atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi pe segmentul finanţării companiilor.

Alpha Bank Romania a contribuit şi la creşterea complementarităţii dintre piaţa de capital şi cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligaţiuni în valoarea de 40 de milioane de euro a Libra Internet Bank.

Alpha Bank România este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu o prezenţă la nivel naţional de peste 20 de ani.

"Astfel, într-un context macroeconomic şi bancar favorabil, activitatea noastră comercială a fost una robustă. Producţia de credite noi ipotecare a înregistrat un avans anual de 41%, portofoliul de credite ipotecare depăşind astfel pragul de 1,3 miliarde euro. O performanţă similară a fost obţinută şi pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi dublându-se în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. Mai mult, am continuat să susţinem mediul de business prin finanţările acordate atât clienţilor mari, cât şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Astfel, producţia de credite destinate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu, reafirmându-ne poziţia de finanţator al economiei şi, totodată, de susţinător al revenirii economice", se spune în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Crossuri externe