Amazon lovește puternic marile rețele de farmacii
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Amazon ucide și marile lanțuri de farmacii
Amazon ucide și marile lanțuri de farmacii
Amazon bagă spaima în marile lanțuri de farmaciile, anunțând o extindere semnificativă a activității sale de livrare de medicamente online.

Grupul de comerț electronic a lansat ieri Amazon Pharmacy, oferind americanilor livrarea rapidă a medicamentelor eliberate pe bază de rețetă și reduceri majore la medicamentele generice și de marcă, notează The Times.

Acțiunile marilor lanțuri de farmacii americane au scăzut brusc după anunț, CVS Health, cel mai mare lanț de farmacii din America, a scăzut cu 8,6%.

Incursiunea Amazon în industria medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, care produce 4 trilioane de dolari pe an în Statele Unite, marchează o altă încercare a companiei de a participa la comerțul cu amănuntul tradițional, după ce și-a extins deja afacerea și în domeniul produselor alimentare.

Evaluarea Amazon a crescut de la 950 de miliarde de dolari la începutul anului la 1,6 trilioane de dolari pe fondul unui boom al cumpărăturilor online în timpul pandemiei.

Compania Amazon revoluționează piața livrărilor

Lansarea Amazon Pharmacy vine la puțin mai mult de doi ani după ce Amazon a cheltuit 750 de milioane de dolari cumpărând Pillpack, un start-up care postează medicamente eliberate pe bază de rețetă pacienților. A fost integrat în sistemul de cumpărături online al Amazonului, pe măsură ce compania a testat piața.

Michael Cherny, de la Bank of America, a declarat: „Apariția Amazon Pharmacy a fost aproape inevitabil de la achiziția Pillpack, astfel că o farmacie care oferă o mai mare integrare în Amazon Prime nu ar trebui să fie șocant. În timp ce Amazon aduce o dinamică competitivă reîmprospătată, farmacia prin poștă este încă doar o parte a pieței, reprezentând mai puțin de 20 la sută din total rețete. ”

Clienții Prime primesc livrare gratuită două zile de la Amazon Pharmacy ca parte a calității de membru. De asemenea, clienților li se oferă reduceri de până la 80% pentru medicamentele generice și 40% pentru medicamentele de marcă atunci când plătesc în afara asigurării.

Amazon dorește să intre pe piața asistenței medicale de ceva timp. În 2018, a anunțat o întreprindere în comun cu JP Morgan și Berkshire Hathaway pentru a reduce costurile asigurării medicale pentru angajații în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...


pixel