Ambițiile producătorului de încălțări ”uzate” Golden Goose
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un brand original / FOTO: https://www.facebook.com/goldengoosedeluxebrand
Un brand original / FOTO: https://www.facebook.com/goldengoosedeluxebrand
Brandul italian al pantofilor de lux vrea să pășească într-o lume nouă. Anunțul ar urma să vină chiar în această săptămână.

Golden Goose face pași către o Ofertă Publică (IPO) la Bursa din Milano. Brandul italian de adidași, cunoscut pentru pantofii săi aparent uzați, cu aspect învechit, numai buni de aruncat, care se vând la un preț mediu de 400 până la 500 de euro, intenționează să lanseze operațiunea în cursul acestei săptămâni. În orice caz, așa au declarat pentru Bloomberg mai multe surse bine informate. 

Potrivit acestora, în noua ei aventură, compania Golden Goose a fost susținută să pornească de „bunele referințe venite de potențialii investitori”. Se mizează, de asemenea, pe o revenire a operațiunilor IPO în Europa, după un 2023 destul de slab.

Compania, evaluată la aproximativ trei miliarde de euro, inclusiv datorii, ar urma să strângă în jur de 1 miliard de euro. Oricum,  detaliile ofertei, inclusiv momentul și amploarea tranzacției, pot fi modificate.

Purtătorul de cuvânt al companiei și proprietarul acesteia, firma de capital privat Permira - care a achiziționat 83% din capitalul Golden Goose pentru 1,3 miliarde de euro în iunie 2020 - nu a comentat informațiile agenției Bloomberg.

Dacă Golden Goose își va duce proiectul la bun sfârșit, primele listări ar urma să fie realizate înainte de iulie. 

O revenire a IPO-urilor în Europa

Astfel, brandul italian ar urma să se alăture fondului de investiții CVC, care a strâns aproape 2 miliarde de euro la sfârșitul lunii aprilie la Bursa din Amsterdam, sau de Puig,  proprietarul mărcilor Nina Ricci și Paco Rabanne, care a fost prezentat drept cea mai mare intrare la bursa spaniolă a anului. 

Cu această energie reînnoită pentru IPO, companiile de pe Bătrânul Continent au strâns, începând din ianuarie, 12,4 miliarde de dolari, mai mult decât dublu față de perioada similară de anul trecut, precizează Bloomberg.

La Paris, furnizorul de echipamente electro-optice Exosens a anunţat joia trecută aprobarea documentului său de înregistrare de către Autoritatea Pieţelor Financiare (AMF). Este primul pas înainte de aterizarea pe Euronext Paris pentru Exosens, care dorește să calce pe urmele specialistului în software de management de proiect Planisware ai cărui primi pași la bursa au fost încununați cu succes în aprilie anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Toate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel