”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
În cazul de față este vorba de o măsură menită de a reduce, măcar, dacă nu de a stopa, numărul cazurilor de încălcare a regulilor de protecție existente în zona Rezervației Biosferei ”Delta Dunării. Iar cei care vor călca în picioare aceste norme, care își vor bate joc de habitatele naturale, de fauna și flora din acest adevărat colț de rai riscă, începând cu luna noiembrie, amenzi mult mai mari decât cele în vigoare acum. Mult mai mari însemnând chiar și de 100 de ori mai mari.
Concret, după cum stabilește HG 1.194/2022, apărută în cursul dimineții în Monitorul oficial nr. 964, cei ce nu vor respecta anumite reguli atunci când se află în zona Deltei Dunării, fie că vorbim de turiști sau localnici, vor risca, din 3 noiembrie, amenzi cu mult mai mari decât cele din prezent.
De exemplu, persoanele care intră în locurile de cuibărit sau în zonele strict protejate, amenzile vor fi cuprinse, în cazul persoanelor fizice, între 5.000 și 10.000 de lei (până la 50.000 de lei în cazul persoanelor juridice).
În prezent, după cum prevede Legea 82/1993, pentru aceleași abateri de la regulile speciale stabilite pentru Delta Dunării, turiștii (și nu numai) riscă amenzi derizorii, cuprinse între 35 și 100 de lei, adică de peste o sută de ori mai mici decât cele ce se vor aplica de luna viitoare.
Citește și Motocicliștii ar putea scăpa de o serie de amenzi. Proiect adoptat în Senat
Apoi, accesul şi circulaţia cu mijloace navale sau rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de administraţia acesteia sau nerespectarea regulilor de navigaţie şi circulaţie vor putea aduce turiștilor amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei. Aceleași amenzi se vor aplica și în cazul survolării teritoriului rezervaţiei fără actele de reglementare emise de administrația acesteia.
Cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei va fi sancționată debarcarea pasagerilor sau turiştilor la mal natural, cu excepţia cazurilor de forţă majoră. Totodată, cu aceleași sume vor fi sancționate camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate, nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare și fotografierea sau filmarea în scop comercial, fără actele de reglementare emise de administraţia rezervaţiei ori cu încălcarea prevederilor acestora.
Amenzi cuprinse tot între 3.000 și 6.000 de lei vor risca turiștii pentru pescuitul sportiv ori recreativ în zone interzise sau în perioadele de prohibiție.
Nu în ultimul rând, persoanele ce vor produce, prin orice mijloace, zgomote intense în perimetrele zonelor de cuibărit sau de adăpost ale păsărilor ori ale altor animale sălbatice, semnalizate în mod corespunzător, sau care vor organiza focuri de artificii fără actele necesare vor putea fi sancționate cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.
Potrivit Legii 82/1993, Rezervația Biosferei "Delta Dunării" reprezintă o zonă de importanță ecologică națională și internațională, care cuprinde: Delta Dunării, sărăturile Murighiol - Plopu, complexul lagunar Razim-Sinoe, Dunărea maritimă până la Cotul Pisicii, sectorul Isaccea-Tulcea cu zona inundabilă, litoralul Mării Negre de la Brațul Chilia până la Capul Midia, apele maritime interioare și marea teritorială, până la adâncimea de 20 de metri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...