Americanii au ”testat” pe Rusia noul lor AVION-SPION
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Își pun nervii la încercare
Își pun nervii la încercare
În cadrul exercițiilor militare Baltops 2021, armata Statelor Unite a „testat” pe Rusia noul avion american de recunoaștere și localizare Challenger 650 Artemis. Așa susține Ministerul Apărării de la Moscova, așa scrie și cotidianul Izvestia.

„Un astfel de aparat, un spion aerian, cum îi spunem noi, poate intercepta și asculta comunicații radio, poate detecta ținte la sol și poate urmări deplasarea În cazul de față, Challenger 650 Artemis a încercat de mai multe ori să efectueze o misiune de recunoaștere, mai bine zis de strângere de informații despre sistemele noastre de apărare aeriană, dar și despre posturile de comandă și de control din regiunea Kaliningrad”, scrie ziarul, citând surse din interiorul ministerului menționat.

Izvestia asigură că cel mai nou avion de spionaj al americanilor a fost detectat la timp când se apropia de granițele Rusiei. Aparatul a fost identificat și luat sub escortă. În același timp, sistemele rusești de apărare aeriană au ținut sub urmărire mai multe zboruri în regiunea Baltică, de-a lungul granițelor regiunii Kaliningrad și a Republicii Belarus, precum și deasupra Mării Negre.

Conform publicației, Challenger 650 Artemis este echipat, în special, cu dispozitive pentru interceptarea de la distanță a canalelor de comunicații, un radar puternic și echipamente electronice de recunoaștere ce detectează semnalele electromagnetice emise de instalațiile de radiolocație și stații radio, determinând cu precizile locul sursei lor de la o distanță de sute de kilometri.  

Citește și Summit SUA-Rusia. Președintele Biden: Vladimir Putin este ridicol

Expertul militar Vladislav Șurîghin susține că scenariul de bază al exercițiior Baltops a fost construit pe ideea unei conflict deschis cu Rusia.

În septembrie 2019, comandantul forțelor aeriene americane din Europa, Jeffrey Harrigan, a declarat că Pentagonul are un plan de a depăși apărarea aeriană regiunii Kaliningrad, despre care rușii afirmă că este impenetrabilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel