Americanii au ”testat” pe Rusia noul lor AVION-SPION
Autor: Simona Haiduc | 19 iun, 18:11
Își pun nervii la încercare
Își pun nervii la încercare
În cadrul exercițiilor militare Baltops 2021, armata Statelor Unite a „testat” pe Rusia noul avion american de recunoaștere și localizare Challenger 650 Artemis. Așa susține Ministerul Apărării de la Moscova, așa scrie și cotidianul Izvestia.

„Un astfel de aparat, un spion aerian, cum îi spunem noi, poate intercepta și asculta comunicații radio, poate detecta ținte la sol și poate urmări deplasarea În cazul de față, Challenger 650 Artemis a încercat de mai multe ori să efectueze o misiune de recunoaștere, mai bine zis de strângere de informații despre sistemele noastre de apărare aeriană, dar și despre posturile de comandă și de control din regiunea Kaliningrad”, scrie ziarul, citând surse din interiorul ministerului menționat.

Izvestia asigură că cel mai nou avion de spionaj al americanilor a fost detectat la timp când se apropia de granițele Rusiei. Aparatul a fost identificat și luat sub escortă. În același timp, sistemele rusești de apărare aeriană au ținut sub urmărire mai multe zboruri în regiunea Baltică, de-a lungul granițelor regiunii Kaliningrad și a Republicii Belarus, precum și deasupra Mării Negre.

Conform publicației, Challenger 650 Artemis este echipat, în special, cu dispozitive pentru interceptarea de la distanță a canalelor de comunicații, un radar puternic și echipamente electronice de recunoaștere ce detectează semnalele electromagnetice emise de instalațiile de radiolocație și stații radio, determinând cu precizile locul sursei lor de la o distanță de sute de kilometri.  

Citește și Summit SUA-Rusia. Președintele Biden: Vladimir Putin este ridicol

G Ad:

Expertul militar Vladislav Șurîghin susține că scenariul de bază al exercițiior Baltops a fost construit pe ideea unei conflict deschis cu Rusia.

În septembrie 2019, comandantul forțelor aeriene americane din Europa, Jeffrey Harrigan, a declarat că Pentagonul are un plan de a depăși apărarea aeriană regiunii Kaliningrad, despre care rușii afirmă că este impenetrabilă. 

Ştiri Recomandate

LOTO. Numerele NOROCOASE la tragerea de Duminică, 01/08

Duminică, 1 august, au avut loc noi trageri Loto 6/49,...

COZI de kilometri, pe Valea Prahovei. Unde sunt PROBLEME

Valori ridicate de trafic se înregistrează duminică pe...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro