ANAF a găsit o diferență INIMAGINABILĂ între veniturile declarate de un contribuabil

Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Este cea mai mare descoperită vreodată
Este cea mai mare descoperită vreodată
Președintele Fiscului, Lucian Ovidiu Heiuș, a oferit toate detaliile.

Cea mai mare diferenţă descoperită în august între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 4,5 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de un milion de lei, a anunţat, vineri, preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Controlul veniturilor persoanelor fizice. În luna august, ca urmare a deciziilor emise, am descoperit diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi şi practic pentru care nu s-a plătit impozit de 18,9 milioane de lei. Impozitele stabilite suplimentar au fost de 4,6 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă: aşa cum v-am obişnuit, vi le dau pe primele trei. Cea mai mare diferenţă a fost în judeţul Timiş, o diferenţă de bază impozabilă, practic dintre veniturile declarate/estimate de 4,5 milioane de lei. Impozitul stabilit a fost de un milion de lei. Pe locul doi este o persoană din Vrancea, unde diferenţa a fost de 3,3 milioane de lei, impozitul stabilit a fost de 889.000 de lei şi pe treia în Prahova, diferenţa a fost de 2,7 milioane de lei şi impozitul stabilit a fost de 723.000 de lei", a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Preşedintele ANAF a anunţat în iunie că instituţia va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane.

"Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit. Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor. Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale. Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constaţi că ele sunt aproape inexistente", a declarat atunci Lucian Ovidiu Heiuş.

El a spus că în aceste zone se vor concentra controalele pentru a verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute.

Citește și Vouchere de 250 de lei. Marius Budăi, anunț tranșant: Aceste persoane nu vor primi tichetele

Ministrul Muncii, a făcut, într-o intervenție la postul de televiziune România TV, precizări privind plata suplimentelor la pensii. Marius Budăi a explicat că persoanele care au realizat în ultimele două luni venituri ce au depăşit plafonul de 1500 de lei nu vor mai primi luna aceasta suplimentul de 250 de lei oferit de Guvern.

În același timp, ministrul a dat asigurări că toţi cei care au avut dreptul să primească cea de-a doua tranșă de 250 lei a voucherelor sociale au primit-o deja.

Citește și ANAF a operat schimbări: O nouă secțiune pe portalul instituției

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune la dispoziţie o nouă secţiune dedicată schimbului automat de informaţii în domeniul impozitelor directe, măsura fiind luată în vederea facilitării conformării cu obligaţiile instituite în sarcina instituţiilor financiare, a anunţat joi instituţia.

Prin intermediul acestei pagini, instituţiile financiare din România care au obligaţia să aplice normele de raportare şi diligenţă fiscală în scopul realizării schimbului de informaţii în temeiul instrumentelor juridice de drept internaţional la care ţara noastră este parte, au acces la următoarele informaţii: ghiduri care cuprind aspecte detaliate referitoare la Standardul comun de raportare (SCR) şi acordul FATCA; întrebări frecvente şi clarificări legate de SCR şi acordul FATCA; lista partenerilor pentru schimb automat de informaţii cu privire la conturile financiare ale contribuabililor nerezidenţi; alte link-uri utile şi modele de formulare tip "autocertificare"; date de contact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...


pixel