ANAF cumpără bilete de avion de 3.224.850 lei

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a inițiat o procedură de achiziție publică pentru furnizarea biletelor de avion necesare deplasărilor interne și externe ale angajaților săi, pe o perioadă de patru ani.

Această măsură vine în contextul necesității de a eficientiza costurile și de a asigura o mai bună gestionare a resurselor financiare, conform unui comunicat oficial emis de instituție.

Reducerea costurilor prin parteneriate strategice

ANAF a subliniat că, în urma analizelor exante, s-a ajuns la concluzia că acest acord-cadru va contribui semnificativ la reducerea costurilor de transport aerian pentru instituție. Deplasările angajaților ANAF, atât la nivel național, cât și internațional, vor fi efectuate în funcție de necesitățile operative ale instituției, iar acordul cadru urmează să fie încheiat cu mai mulți operatori economici care vor participa la licitație. Valoarea estimată a acestui acord nu a fost încă asumată oficial ca o cheltuială, fiind în stadiul de estimare preliminară.

„Prin acest acord-cadru, ne propunem să consolidăm relațiile de colaborare și să facilităm participarea angajaților noștri la diverse activități internaționale esențiale pentru buna funcționare a instituției, cu un impact direct asupra eficienței administrative și a schimbului de informații la nivel european și internațional”, se arată în comunicatul ANAF.

Cooperare internațională: obiectiv strategic pentru ANAF

Unul dintre pilonii importanți ai activității ANAF îl reprezintă cooperarea internațională. Agenția are în vedere atât consolidarea relațiilor de colaborare cu partenerii săi tradiționali din cadrul administrațiilor fiscale europene, cât și intensificarea colaborării cu organizațiile internaționale. Acest lucru este esențial pentru a permite un schimb real de informații și pentru a participa activ la procesul decizional european.

Participarea funcționarilor ANAF la activitățile organizate sub coordonarea Organizației Intra-Europene a Administrațiilor Fiscale (I.O.T.A.), dar și la diverse evenimente și programe derulate sub egida Uniunii Europene, cum ar fi Programul Fiscalis, este crucială pentru a asigura un flux continuu de cunoștințe și experiență între statele membre. Aceste activități contribuie, de asemenea, la susținerea obiectivului strategic al României de a adera la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Misiuni externe: implicarea ANAF în cadrul european și internațional

Angajații ANAF sunt activ implicați în numeroase misiuni externe, desfășurate în cadrul diverselor programe și inițiative europene și internaționale. Printre acestea se numără participarea la grupuri de lucru și proiecte sub egida Comisiei Europene, unde ANAF deține roluri importante în diverse grupuri de proiect, precum Programul Fiscalis 2027. Acest program, de exemplu, permite decontarea ulterioară a biletelor de transport internațional, facilitând astfel mobilitatea angajaților și participarea activă la discuțiile care modelează politica fiscală la nivel european.

De asemenea, ANAF este membră a Consiliului Executiv al I.O.T.A., ceea ce presupune implicarea activă în deciziile și activitățile organizației. În plus, Agenția participă la formate de lucru sub egida OECD, susținând candidatura României la această organizație, un obiectiv strategic esențial pentru țară. ANAF este de asemenea implicată în negocieri în cadrul Consiliului Uniunii Europene, unde se discută propuneri de directive și regulamente din domeniul fiscal, cu impact direct asupra legislației și politicilor fiscale naționale.

Impactul acordurilor internaționale asupra activităților ANAF

În cadrul relațiilor internaționale, ANAF are roluri active în diverse întâlniri bilaterale, desfășurate în baza acordurilor de cooperare internațională sau în cadrul altor inițiative de colaborare bilaterală. Aceste întâlniri sunt esențiale pentru schimbul de bune practici, ajustarea și alinierea legislației fiscale la standardele internaționale și pentru consolidarea poziției României pe scena internațională.

Participarea la astfel de activități necesită deplasări frecvente ale angajaților ANAF, iar acordul cadru pentru achiziționarea biletelor de avion este esențial pentru a asigura desfășurarea eficientă a acestor misiuni. În contextul acestor deplasări, costurile de transport internațional sunt adesea rambursate ulterior de către Consiliul Uniunii Europene, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, ceea ce subliniază importanța unei gestionări financiare riguroase și a unei planificări adecvate a resurselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel