Deși este probabil ca omicron să fie mai transmisibil, primele rapoarte sugerează că ar putea fi, de asemenea, mai puțin letal, ceea ce s-ar încadra în modelul de evoluție a virusurilor observat istoric, au scris miercuri într-o notă strategii Marko Kolanovic și Bram Kaplan. Acest lucru ar putea fi în cele din urmă un aspect pozitiv pentru piețele de risc, deoarece ar putea semnala că se întrevede sfârșitul pandemiei, au spus aceștia.
"Omicron ar putea fi un catalizator pentru accentuarea și nu aplatizarea curbei randamentelor, schimbarea direcției de la creștere la valoare, și revenirea temelor de redeschidere", au spus strategii. "Considerăm că recenta cădere a acestor segmente este o oportunitate de a cumpăra în scădere în sectoarele ciclice, al materiilor prime, precum și de a ne poziționa pentru randamentele mai ridicate ale obligațiunilor."
Apariția noii tulpini a virusului a agitat piețele în ultimele zile, țările din întreaga lume intensificând restricțiile de călătorie. În timp ce unii oficiali din domeniul sănătății au declarat că ar putea dura săptămâni pentru a se ajunge la un verdict, directorul medical al Australiei, Paul Kelly, a declarat că nu există niciun indiciu că este mai mortală decât alte tulpini.
Un bancher JP Morgan s-a apucat de cultivat căpșuni și produs gemuri
Băncile americane au intrat în panică! Și doar criptomonedele sunt de vină
PRĂPĂDUL vine la sfârșitul anului. Avertismentul băncii Morgan Stanley
Kolanovic, care a devenit strategul șef al piețelor globale la JPMorgan la începutul acestui an, a pledat pentru redeschiderea tranzacțiilor și a apărat acțiunile de valoare pe măsură ce pandemia a evoluat. De asemenea, el a susținut că piețele au reacționat exagerat la amenințarea variantei delta.
S-ar potrivi cu modelele istorice ca un virus mai puțin grav și mai transmisibil să înlăture rapid variantele mai grave, ceea ce ar putea transforma omicron într-un catalizator care să transforme o pandemie mortală în ceva mai asemănător cu gripa sezonieră, au scris strategii JPMorgan în nota de miercuri.
"Dacă acest scenariu s-ar întâmpla, în loc să sară două litere și să o numească omicron, OMS ar fi putut sări până la omega", - ultima literă a alfabetului grecesc - au mai spus strategii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...