Strategii JP Morgani: ”Se întrevede sfârșitul pandemiei”
Autor: Matei Ion | 02 dec 2021 / 20:36
Strategii JP Morgan sunt foarte optimiști
Strategii JP Morgan sunt foarte optimiști
Recentele turbulențe de pe piață cauzate de apariția tulpinii Omicron ar putea oferi investitorilor o șansă de a se poziționa pentru o inversare de tendință în redeschiderea și tranzacțiile cu mărfuri, potrivit JPMorgan Chase & Co.

Deși este probabil ca omicron să fie mai transmisibil, primele rapoarte sugerează că ar putea fi, de asemenea, mai puțin letal, ceea ce s-ar încadra în modelul de evoluție a virusurilor observat istoric, au scris miercuri într-o notă strategii Marko Kolanovic și Bram Kaplan. Acest lucru ar putea fi în cele din urmă un aspect pozitiv pentru piețele de risc, deoarece ar putea semnala că se întrevede sfârșitul pandemiei, au spus aceștia. 

"Omicron ar putea fi un catalizator pentru accentuarea și nu aplatizarea curbei randamentelor, schimbarea direcției de la creștere la valoare, și revenirea temelor de redeschidere", au spus strategii. "Considerăm că recenta cădere a acestor segmente este o oportunitate de a cumpăra în scădere în sectoarele ciclice, al materiilor prime, precum și de a ne poziționa pentru randamentele mai ridicate ale obligațiunilor."

Apariția noii tulpini a virusului a agitat piețele în ultimele zile, țările din întreaga lume intensificând restricțiile de călătorie. În timp ce unii oficiali din domeniul sănătății au declarat că ar putea dura săptămâni pentru a se ajunge la un verdict, directorul medical al Australiei, Paul Kelly, a declarat că nu există niciun indiciu că este mai mortală decât alte tulpini. 

Un bancher JP Morgan s-a apucat de cultivat căpșuni și produs gemuri

G Ad:

Băncile americane au intrat în panică! Și doar criptomonedele sunt de vină

PRĂPĂDUL vine la sfârșitul anului. Avertismentul băncii Morgan Stanley

Kolanovic, care a devenit strategul șef al piețelor globale la JPMorgan la începutul acestui an, a pledat pentru redeschiderea tranzacțiilor și a apărat acțiunile de valoare pe măsură ce pandemia a evoluat. De asemenea, el a susținut că piețele au reacționat exagerat la amenințarea variantei delta. 

S-ar potrivi cu modelele istorice ca un virus mai puțin grav și mai transmisibil să înlăture rapid variantele mai grave, ceea ce ar putea transforma omicron într-un catalizator care să transforme o pandemie mortală în ceva mai asemănător cu gripa sezonieră, au scris strategii JPMorgan în nota de miercuri. 

"Dacă acest scenariu s-ar întâmpla, în loc să sară două litere și să o numească omicron, OMS ar fi putut sări până la omega", - ultima literă a alfabetului grecesc - au mai spus strategii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro