Analiza Dell Technologies: Cum ajutăm afacerile să-și revină și de ce transformarea digitală constituie coloana vertebrală a redresării economice

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
În timp ce guvernele lumii se străduiesc să deschidă calea pentru construirea unor economii mai puternice, mai rezistente și mai interconectate, sprijinul pentru digitalizarea accelerată a afacerilor devine foarte importantă. Ritmul evoluției, impus de evenimentele din 2020, a oferit o privire asupra a ceea ce este posibil. Ne aflăm acum într-un moment important, având la dispoziție instrumentele necesare pentru a revitaliza cu adevărat și a reimagina industriile vitale.

Elementele de construcție stabilite astăzi trebuie să completeze și să susțină capacitatea de a „lucra de oriunde”, de a da putere inovării pe baza datelor și de a exploata potențialul uriaș al flexibilității multi-cloud.

Oportunitatea de a oferi o recuperare digitală și de a construi viitorul muncii este la îndemână. Tehnologia este pregătită și gata să îndeplinească aceste obiective ambițioase.

Înțelegerea ADN-ului economiilor locale este esențială pentru activarea și furnizarea unui sprijin optim unui mediu de afaceri din ce în ce mai divers, cuprinzând entități mari, precum și întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri).

IMM-urile reprezintă 90% din mediul de afaceri și peste 50% din forța de muncă la nivel mondial. Ele alcătuiesc o componentă importantă a ecosistemului nostru economic.

Potrivit Băncii Mondiale, IMM-urile contribuie cu până la 40% din produsul intern brut (PIB) în economiile emergente, iar aceste cifre sunt semnificativ mai mari atunci când sunt incluse IMM-urile informale.. Este corect să spunem că acestea sunt coloana vertebrală a economiei globale.

În mod tradițional, întreprinderile mai mici s-au digitalizat mai lent decât companiile mai mari. Cu toate acestea, potrivit OCDE, 70% dintre IMM-uri și-au intensificat semnificativ utilizarea tehnologiilor digitale în timpul crizei globale din 2020. Este de o importanță vitală ca acest segment al economiei să fie sprijinit în încercarea sa de a prospera în era digitală - și acest lucru înseamnă să-și armonizeze ambițiile cu servicii rapide, conectate și personalizate.

Același lucru este valabil și pentru companiile mari care sunt adesea motivate de dorința de a îmbunătăți sau extinde tehnologiile existente atunci când se stabilește amplasarea unor investiții străine directe (ISD). Cu accesul la tehnologie ca factor cheie în atragerea ISD la nivel mondial, transformarea digitală se va dovedi a fi un factor determinant care va permite creșterea economică în viitor. Odată cu creșterea ponderii ISD în PIB-ul global de la 22% la 35% între 2000 și 2019, devine imperativ ca infrastructura digitală să poată satisface cererea în creștere și să susțină evoluția economiilor în anii următori.

Construirea unui mediu în care întreprinderile să prospere

Contextul este totul. Pentru ca o afacere de orice dimensiune să prospere, aceasta trebuie să funcționeze într-un mediu care îi susține creșterea, deoarece supraviețuirea nu depinde doar de resursele individuale. 

Există o varietate de pași de parcurs în această călătorie către un ecosistem digital generos și interconectat. Prin sprijinirea proceselor de achiziții cu ajutorul de portalurilor digitale transparente și ușor de utilizat pe baza aplicațiilor cloud hibride, industriile moderne și dinamice pot beneficia de un impuls, devenind în același timp rezistente la atacurile cibernetice. Eficientizarea acestor procese va proteja și va ușura accesul la serviciile de achiziții esențiale, care sunt deja o parte importantă a multor operațiuni globale de afaceri.

Prioritizarea transformărilor digitale pentru a spori eficiența lanțurilor de aprovizionare și construcția platformelor de comerț electronic pe baza experienței end-to-end vor fi, de asemenea, imperative, pe suportul infrastructurilor edge computing și 5G. Pe măsură ce companiile evoluează către o economie în principal digitală, setul de măsuri de sprijin pe acest parcurs trebuie să devină esențial în orice planuri viitoare.

Toate acestea au loc pe fondul unui impuls urgent către o economie mai durabilă și mai circulară – o economie care ia în considerare întregul ciclu de viață al produselor pe care le folosim pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a refolosi și reutiliza resursele de câte ori este posibil. Sprijinirea companiilor cu un ecosistem de susținere a acestor evoluții în conformitate cu o tranziție ecologică și posibilitatea de a „lucra de oriunde” vor crea condiții de succes pentru toate sectoarele.. 

Știm că redresarea economică necesită o abordare nuanțată atât cu strategii pe termen lung, cât și pe termen scurt. Consolidarea sectorului privat pa baza infrastructurii digitale va oferi un teren fertil pentru inovare semnificativă și va sprijini transformarea continuă în toate industriile. Fiind cel mai mare subgrup de afaceri, nevoile IMM-urilor trebuie să fie în centrul oricărei strategii digitale. Guvernele din întreaga lume se străduiesc deja în a sprijini sectoarele vitale de afaceri - și având creionate obiective optimiste, suntem bine poziționați pentru a reconstrui societăți și economii mai bune. Egalizarea condițiilor de concurență și digitalizarea accelerată vor stimula nu numai IMM-urile și angajatorii mai mari care se bazează pe conectivitate rapidă și comunicații, ci și comunitățile pe care le deservesc. Dacă este valorificată eficient, tehnologia poate fi un factor catalizator și egalizator, susținând moduri noi și dinamice de lucru, interacțiunea cu clienții și inovarea pe baza datelor. Poate facilita direct potențialul de creștere și poate crea un viitor mai bun, cu o infrastructură care să ne servească pe toți.

https://www.worldbank.org/en/topic/smefinance


https://www.ecb.europa.eu/pub/economic-bulletin/articles/2018/html/ecb.ebart201804_01.en.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României

pixel