AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Andrea Enria, italianul care a condus până la finalul anului trecut Consiliul de supervizare bancară din cadrul BCE, va fi consilierul principal al Autorităţii de Reglementare Prudenţială (PRA) de la Banca Angliei (BoE), transmite Bloomberg.
Oficialul a început să lucreze pentru divizia de reglementare a BoE în ultimele săptămâni, conform instituţiei.
"Experienţa extinsă pe plan global a lui Andrea privind reglementarea şi supervizarea financiară va avea o contribuţie importantă la activitatea Autorităţii de Reglementare Prudenţială", a afirmat un purtător de cuvânt al BoE.
Enria, în vârstă de 63 de ani, are o experienţă de aproape 40 de ani în reglementare şi supervizare. El a fost preşedintele Autorităţii Bancare Europene (EBA), care coordonează politica bancară a Uniunii Europene şi supervizează testele de stres în rândul băncilor din regiune.
În cadrul Autorităţii de Reglementare Prudenţială de la Banca Angliei, Enria va oferi o perspectivă diferită şi va spori angajamentul PRA privind capitalul şi lichidităţile instituţiilor financiare.
PRA supervizează securitatea şi soliditatea financiară a celor mai mari creditori, companii de asigurări şi firme de investiţii din Marea Britanie, un grup de aproximativ 1.500 companii. Instituţia este condusă de un funcţionar public veteran, Sam Woods.
Analiştii urmăresc cu atenţie dacă noul Guvern al premierului Keir Starmer va face presiuni asupra PRA pentru implementarea celor mai recente reforme bancare globale la mijlocul lui 2025 sau dacă vor fi ascultate solicitările din industria serviciilor financiare şi va fi urmat exemplul Uniunii Europene, care a amânat unele elemente până când vor deveni clare evoluţiile din SUA.
Uniunea Europeană va amâna cu un an implementarea elementului de bază din etapa finală a standardelor globale privind capitalul băncilor (cunoscute sub denumirea Basel III), până în ianuarie 2026, în contextul întârzierii "foarte probabile" din Statele Unite, a anunţat luna trecută comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi uniunea pieţelor de capital, Mairead McGuinness, transmite Reuters.
Organismele globale de reglementare s-au străduit aproape un deceniu după criza financiară din 2008 să forţeze băncile să îşi majoreze rezervele de fonduri proprii, pentru a evita o repetare a acesteia. Băncile europene trebuie să îşi majoreze nivelul capitalului pentru a ajunge din urmă băncile americane, mai profitabile. Comitetul de la Basel pentru Supraveghere Bancară a convenit în 2017 cerinţe suplimentare de capital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...