Android: Google a descoperit o vulnerabilitate critică de securitate
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Android
Android
Acest lucru presupune actualizarea shartphone-ului. 

O vulnerabilitate critică a fost detectată pe Android. În ultimul său raport, Google avertizează că respectivul punct slab poate avea consecințe periculoase. A fost deja găsită o soluție, pe care utilizatorii sunt îndemnați să o instaleze rapid pentru a evita neplăcerile.

Google trage un semnal de alarmă. În ultimul său buletin de informare, compania enumeră nu mai puțin de 85 de vulnerabilități pe smartphone-urile care utilizează sistemul său. Experții care lucrează la Android Open Source Project (AOSP) și care se ocupă de detectarea și rezolvarea tuturor problemelor de acest gen s-au arătat destul de îngrijorați de unele dintre aceste puncte nevralgive. 

Vulnerabilitatea CVE-2023-40088 permite hackerilor să execute codul de la distanță. Acest tip de vulnerabilitate reprezintă în mod evident un pericol critic pentru utilizatori. Clasificată ca vulnerabilitate „zero-click”, ea este cu atât mai îngrijorătoare cu cât nu necesită nicio acțiune specială din partea proprietarului dispozitivului.

Actualizare smartphone

Mai rău, sunt afectate mai multe versiuni de Android. Este vorba despre 11, 12, 12L și 13 ... dar și 14. Majoritatea utilizatorilor sunt afectați de aceste vulnerabilități. Google îi îndeamnă pe proprietarii de smartphone-uri Android să fie foarte atenți.

În același timp, compania vrea să-i liniștească pe toți utilizatorii. Într-adevăr, recunoaște Google, această vulnerabilitate este periculoasă, dar soluția a fost deja pusă la dispoziția tuturor. 

Pentru a verifica dacă telefonul dumneavoastră este capabil să-și actualizeze sistemul, manevra este foarte simplă. Se accesează secțiunea „Setări”, apoi meniul „Sistem”, fila  „Actualizare sistem” sau „Actualizați software”, în funcție de telefon. Actualizarea poate fi descărcată dacă este disponibilă.

Google nu a precizat deocamdată dacă persoane rău intenționate au profitat de de vulnerabilitatea CVE-2023-40088. Prin urmare, fiți atenți la utilizarea dispozitivului în timp ce așteptați să instalați patch-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Forajul din perimetrul Caragele, reluat de Romgaz

Neptun Deep este în grafic pentru începerea producţiei...

Nvidia, aprope de o evaluarea de 2 triliolane de dolari

Acțiunile producătorului de cipuri au crescut vineri cu...

Soluție olandeză pentru dezvoltarea cipurilor

Este vorba despre un program special ce presupune,...

Binance, amendată din cauza activităților ilicite

După ce de-a lungul timpului platforma de criptomonede...

Pensia de urmaș. Când încetează plata și când se reia

Legea pensiilor prevede condițiile în care pensiile de...

Acțiunile europene au închis vineri pe un trend ascendent

Acțiunile europene au închis vineri la un maxim record...

Explicațiile ANAF despre problemele sistemului e-Transport

ANAF a transmis un comunicat în care abordează...


pixel