Angajații unei bănci s-au trezit cu datele personale la vânzare

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Datele referitoare la aproximativ 3.000 de angajaţi ai băncii italiene UniCredit SpA au fost puse la vânzare pe forumurile de piraţi informatici
Datele referitoare la aproximativ 3.000 de angajaţi ai băncii italiene UniCredit SpA au fost puse la vânzare pe forumurile de piraţi informatici
Datele referitoare la aproximativ 3.000 de angajaţi ai băncii italiene UniCredit SpA au fost puse la vânzare pe forumurile de piraţi informatici, după un atac al hackerilor care au vizat o platformă de recrutare din România, informează un raport de securitate cibernetică, citat de Bloomberg.

Datele au fost scoase la vânzare în data de 19 aprilie şi conţin ceea ce hackerul susţine că sunt informaţii cu privire la angajaţii UniCredit, inclusiv adresele de email, numerele de telefon, parolele criptate şi numele, se arată într-un raport publicat luni de Telsy, divizia de securitate cibernetică a operatorului italian de telefonie Telecom Italia SpA.

Pagubele economice provocate de Covid-19. Suma este COLOSALĂ

"Datele par să fie reale şi este posibil să fie rezultatul unui atac de tip SQL", susţine Telsy. Potrivit acestei firme, datele costă 10.000 de dolari şi conţin date privind angajaţii UniCredit de la finele lui 2018 şi începutul lui 2019.

Grupul bancar italian UniCredit, prezent şi pe piaţa din România, a informat că analizează acest subiect şi că a luat legătura cu "autorităţile competente".

"UniCredit a devenit conştientă că numele său a fost menţionat în legătură cu un posibil caz de furt de date în România, care a vizat o platformă de recrutate de resurse umane care era furnizată şi gestionată de o terţă parte", a precizat cea mai mare bancă italiană. "Nu există dovezi că sistemele UniCredit au fost accesate", a precizat banca.

La fel ca şi multe companii multinaţionale şi instituţii, băncile au fost vizate de mai multe atacuri cibernetice care le-au perturbat operaţiunile şi le-au compromis informaţiile private privind clienţii. Anul trecut, UniCredit a descoperit un atac cibernetic care a inclus date privind numele, numerele de telefon şi email-urile a trei milioane de clienţi.

UniCredit, care începând din 2016 a investit mai multe miliarde de euro în modernizarea sistemele informatice şi de securitate cibernetică, susţine că "securitatea datelor şi a vieţii private sunt obiective cheie în orice moment".

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Foto: Freepik.com
Eolian
Canalul de Suez / FOTO: Wikipedia

Egiptenii așteaptă ca navele să revină pe Canalul de Suez

Traficul pe această cale maritimă egipteană a cunoscut o...

Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă

pixel