Angajări la stat. ANFP se pregătește să dea undă verde
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Sistemul de examinare va prelua modelul EPSO, al Comisiei Europene.
Sistemul de examinare va prelua modelul EPSO, al Comisiei Europene.
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici demarează seria întâlnirilor de lucru online, prin intermediul platformei Webex, dedicate persoanelor cu atribuţii în gestionarea resurselor umane, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice din administraţia publică locală.

Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP: "Scopul întâlnirilor de lucru este ca Agenţia să vină în sprijinul autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publica locală, prin informarea şi instruirea persoanelor din cadrul compartimentelor de resurse umane cu privire la aplicarea legislaţiei în materie de funcţie publică. Vrem să nu mai fie sincope sau întârzieri în activităţile care ţin de colaborarea interinstituţională şi, tocmai de aceea, venim cu asistenţă de specialitate, oferim din timp clarificări sau soluţii la aspecte problematice."

De asemenea, vor fi discutate aspecte referitoare la întocmirea documentaţiei ce trebuie transmisă Agenţiei în vederea organizării concursurilor privind ocuparea funcţiilor publice, la notificările privind exercitarea cu caracter temporar a funcţiilor publice de conducere vacante, precum şi aspecte referitoare la conţinutul actelor administrative emise de autorităţile publice locale.

Citește și: Antibiotice Iași anunță investiții majore în plină pandemie

Discuţiile vor avea un caracter aplicat şi vor încerca să formuleze răspunsuri la multe dintre provocările comune instituţiilor din administraţia publică locală în această perioadă, ca urmare a modificărilor legislative intervenite ulterior intrării în vigoare a O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

Întâlnirile sunt planificate pe judeţe, primele două urmând să se desfăşoare în data de 30 martie 2021 (pentru judeţul Alba) şi 1 aprilie 2021 (pentru judeţul Neamţ).

Un calendar actualizat al tuturor întâlnirilor va fi disponibil în perioada următoare pe site-ul ANFP, www.anfp.gov.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel