Angela Merkel, la Beijing, îndeamnă pentru garantarea libertăţilor Hong Kong-ului
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Angela Merkel
Angela Merkel
Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat public, vineri, la garantarea libertăţilor Hong Kong-ului, la finalul unei întrevederi avute la Beijing cu premierul chinez Li Keqiang, după trei luni de manifestaţii în acest teritoriu autonom împotriva executivului pro-Beijing, informează AFP.

"Drepturile şi libertăţile locuitorilor din Hong Kong trebuie să fie garantate. Soluţiile nu pot fi găsite decât prin dialog", a declarat Merkel, potrivit afirmaţiilor sale postate pe Twitter de purtătorul său de cuvânt Steffen Seibert. "Trebuie să se facă totul pentru a se evita violenţa", a adăugat şefa guvernului german, aflată la Beijing într-o vizită oficială, alături de o importantă delegaţie comercială.

Înainte de sosirea Angelei Merkel, militanţi prodemocraţie în Hong Kong au făcut apel la ajutorul cancelarului federal, într-o scrisoare publicată miercuri de cotidianul Bild.

Economia Germaniei în pragul recesiunii. Cauza, prăbușirea exporturilor

"Doamnă cancelar Merkel, aţi crescut în Republica Democrată Germană. Aveţi experienţa directă a ororilor unui guvern dictatorial", aminteau aceşti militanţi, printre care Joshua Wong, în scrisoarea scrisă în germană. "Germanii au fost în mod curajos în avangarda luptei împotriva autoritarismului în anii 1980", adaugă ei, la 30 de ani de la prăbuşirea Zidului Berlinului. "Sperăm că vă veţi exprima îngrijorarea faţă de situaţia noastră catastrofală şi că veţi aduce la cunoştinţă revendicările noastre guvernului chinez în timpul vizitei voastre în China. Ajutaţi-ne!", pledau semnatarii scrisorii.

Angela Merkel urmează să fie primită vineri seara pentru un dineu de preşedintele Xi Jinping, înainte de a ajunge sâmbătă în oraşul Wuhan (centru), unde se va adresa studenţilor.

În timpul precedentei sale vizite în China, anul trecut, ea s-a întâlnit la Beijing cu soţii ale unor avocaţi plasaţi în detenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel