Anghel (PwC România): Mediul politic, mai protecționist și mai imprevizibil
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Controale masive ale ANAF. Cine este vizat
Controale masive ale ANAF. Cine este vizat
Mediul politic, nu numai în România, dar şi la nivel internaţional, a devenit din ce în ce mai protecţionist şi imprevizibil, iar impozitarea corectă reprezintă o ştire de primă pagină, a declarat, miercuri, Daniel Anghel, partener, liderul Departamentului de Consultanţă fiscală, PwC România, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

”Trebuie să recunoaştem că în acest context politic, plin de tensiune, mediul politic nu numai în România, dar şi la nivel internaţional, a devenit din ce în ce mai protecţionist şi imprevizibil. Vedem că impozitarea corectă reprezintă o ştire de primă pagină, iar guvernele din toate statele caută să crească veniturile la bugetul statului. În mediul de afaceri, pe de altă parte, există o serie întreagă de provocări, că vorbim de recalibrarea modelului de business, că vorbim de adaptarea elementelor legate de tehnologie şi la schimbări tehnologice”, a spus Daniel Anghel, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte tendinţele care se vad la nivel mondial, el a afirmat că acestea sunt în oglindă cu ce se întâmplă în România.

”Pe fondul programului BEPS (de combatere a erodării bazelor de impozitare şi a transferului profiturilor - n.r.) şi al nevoii de creştere a veniturilor bugetare, vedem la nivel internaţional din ce în ce mai multe controale fiscale. În ultimii ani aceste controale s-au desfăşurat transfrontalier la câteva grupuri de companii importante din perspectiva unei alocări echitabile a veniturilor fiscale, dar vedem aceleaşi lucruri şi dispute între autorităţile fiscale din alte state membre, tocmai din perspectiva alocării acestor venituri. În astfel de situaţii instrumentul MAP, privind procedura amiabilă, este foarte important”, a declarat Daniel Anghel.

Citește și: Oficial al Bursei de Valori: Doar încrederea în investiții aduce bani mulți!

El a spus că numărul de inspecţii fiscale din România a rămas constant în 2018, raportat la nivelul din 2017.

”Totuşi, din informaţiile aferente trimestrului trei din 2018 cu perioada 2017 vedem că aceste inspecţii fiscale, deşi s-au menţinut la acelaşi nivel, sumele colectate au scăzut cu aproximativ 35%, amenzile cu 50%, iar sesizările penale cu aproximativ 30%. Poate aşa se explică faptul că de la început de an 2019 vorbim de două operaţiuni iniţiate de ANAF şi anume Iceberg şi Tomis”, a mai afirmat Daniel Anghel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel