ANPC a fost în Piața Obor și a găsit DEZASTRU! Cantitate uriașă de carne retrasă de la vânzare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Chiar și prețurile o luaseră razna
Chiar și prețurile o luaseră razna
Zarvă mare în Piața Obor din București, unde inspectorii ANPC au venit în control cu câteva zile înaintea Sărbătorilor Pascale, când românii cumpără multe produse pentru masa tradițională.

Contactat de Antena3, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a anunţat că, în urma controalelor efectuate în Piaţa Obor, a fost retrasă de la consum aproximativ o tonă de carne de miel şi s-au aplicat sancţiuni în valoare de 400.000 de lei. 

Atenție la prețuri

"Noi avem o acţiune în plină desfășurare la nivelul întregii ţări. Ne dorim foarte tare să depistăm aceste situaţii. A fost o rugăminte a domnului ministru al Agriculturii.Prima neconformitate a fost cea a creșterii prețului într-un mod alarmant pentru consumatori.

Ajunsese preţul la 50-55 de lei kg de carne de miel. E adevărat, comerțul în România este liber, dar trebuie făcut strict încadrat în normele legale. Am găsit condiţii de depozitare total neconforme. Încă se vinde pe mușama pe masă în piaţa Obor.

Au insistat să plătească amenzi

Interesant este că mai trec şi alte autorități pe acolo care nu au observat. Noi am observat şi am reuşit să plecăm de acolo cu aproape o tonă de carne retrasă de la consum. De asemenea, la plecare comercianții au "insistat" să plătească amenzi de 400.000 de lei.

Citește și Ouăle gata colorate care se vând în magazine. Susanu (ANPC): ”Aș atrage atenția în mod deosebit”

Am avut o discuție cu aceştia şi le-am transmis că atunci când ceri echilibru trebuie să oferi echilibru. Dacă ei îşi doresc clemență le-am transmis în numele consumatorilor că şi noi ne dorim preţuri rezonabile", a explicat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC pentru Antena 3. 

În ceea ce privește Hala Obor, inspectorii spun că au găsit pereți și tavanul deteriorați, cu infiltrații masive, cu mucegai cu faianță lipsă, tencuială căzută, uși cu zone de rugină, paviment cu zone crăpate, bucăți de pavaj lipsă, denivelări, acumulări de apă, în unele locuri, cu acumulării masive de praf și grăsime în strat grosier, grupul sanitar în totalitate neigienizat, dar și existența unor zone din tavan cu bucăți lipsă, fiind un pericol de accidente, care pot afecta viața și siguranța consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel