Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
"În data de 21.10.2020, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat Ordinul nr. 183/2020 pentru aprobarea Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum aparţinând utilizatorilor de tip clienţi finali noncasnici prin instalaţii de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri. (...) Costurile cu proiectarea şi execuţia instalaţiei de racordare a locurilor de consum deţinute de aceştia, cu lungime de până la 2.500 metri, sunt suportate de operatorii de distribuţie concesionari", spune ANRE.
Aceste costuri vor fi recunoscute în tarifele de distribuţie. Termenul de finalizare al activităţilor de racordare a locurilor de consum respective impus de lege este de 90 de zile de la data obţinerii acordului/autorizaţiei pentru realizarea instalaţiei de racordare, inclusiv recepţia şi punerea în funcţiune a acesteia.
Utilizatorii au obligaţia ca, până la data încheierii de către operatorul de distribuţie concesionar a contractului de execuţie a instalaţiei de racordare, să realizeze instalaţia de utilizare (obiectivul de la locul de consum) şi să depună dosarul instalaţiei de utilizare întocmit de executantul acesteia.
Citește și Factura la gaze naturale. Ce s-ar putea întâmpla pe timpul iernii
Utilizatorul noncasnic încheie cu operatorul de distribuţie un contract de racordare prin care se obligă să utilizeze locul de consum şi să păstreze destinaţia acestuia pe o perioadă de cinci ani de la punerea în funcţiune a instalaţiei de racordare. În cazul în care clientul noncasnic nu respectă prevederile asumate prin contract, acesta este obligat să restituie operatorului de distribuţie contravaloarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a instalaţiei de racordare, proporţional cu perioada rămasă neutilizată.
"În sensul celor de mai sus, ANRE a prevăzut stabilirea unei garanţii financiare în cazul racordării unui loc de consum cu putere instalată mai mare de 1 MW/aprobării unui spor de putere pentru consum care conduce la o putere aprobată mai mare de 1 MW, depusă de solicitant în favoarea operatorului de distribuţie care va executa garanţia în caz de nerespectare a obligaţiilor asumate de către clientul final noncasnic", se mai arată în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...