Alimente contaminate, retrase de ANSVSA de pe rafturile magazinelor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Sediul ANSVSA / Foto: DCBusiness
Sediul ANSVSA / Foto: DCBusiness
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la vânzare a mai multor produse.

Retailerii Profi și Metro au decis să retragă de la comercializare mai multe loturi de porumb prăjit furnizate de SC Mogyi România SRL, după ce au fost detectate niveluri de aflatoxină în aceste produse. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a postat anunțurile în acest sens joi.

Profi a informat că furnizorul Mogyi România a demarat procedura de retragere și rechemare a următoarelor produse: Mexicorn cu Sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu Chilli 70g Lot 231110 și Lot 231221, din motivele detectării aflatoxinei. Produsele în cauză sunt Mexicorn cu Sare, cu termen de valabilitate 10.01.2024, Mexicorn cu Chilli - 10.11.2023 și Mexicorn cu Chilli 21.12.2023.

Retailerul recomandă persoanelor care dețin aceste produse să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazin în perioada 08.06.2023 - 23.06.2023 inclusiv. Aceștia vor primi în schimb un produs similar din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Metro, de asemenea, anunță retragerea de la comercializare și de la clienți a produsului Mexicorn cu chilli 70g, ca urmare a notificării primite de la furnizorul SC Mogyi România SRL cu privire la contaminarea produsului cu aflatoxină. Loturile afectate sunt Lot 231110, Lot 231221 și Lot 240111, cu cod de bare 5997347543893. Retragerea se aplică și produsului Mexicorn cu sare, cu cod de bare 5997347543909 și Lot 240110.

Clienții care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le returneze la magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 26.06.2023, urmând să primească rambursarea contravalorii. Se prezintă scuze pentru orice inconveniențe cauzate de acest incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel