Doi adolescenți au dezvoltat simptome psihiatrice severe, cum ar fi paranoia, delir și gânduri suicidare în timpul infecțiilor ușoare cu COVID-19. Acum, oamenii de știință cred că au identificat un potențial declanșator: anticorpii „defecți” ar fi putut ataca în mod eronat creierul adolescenților, mai degrabă decât coronavirusul, arată un studiu publicat în Live Science.
Cercetătorii au observat acești anticorpi „defecți” la doi adolescenți care au fost examinați la Spitalul de copii Benioff de la Universitatea din California, San Francisco (UCSF), după ce au fost infectați cu COVID-19 în 2020, potrivit unui nou raport privind cazurile publicat luni (25 octombrie) în jurnalul JAMA Neurology. Anticorpii au apărut în lichidul cefalorahidian (LCR) al pacienților, care este un lichid limpede ce curge în și în jurul spațiilor goale ale creierului și ale măduvei spinării. Dar, deși astfel de anticorpi pot ataca țesutul cerebral, este prea devreme să spunem că acești anticorpi au cauzat în mod direct afecțiunile psihiatrice la adolescenți, au scris cercetătorii în noul studiu.
Turcia speră să atragă 50 de milioane de turiști până în 2023
Explicațiile cercetătorilor
"Acest lucru se datorează faptului că mulți dintre anticorpii identificați par să țintească structurile situate în interiorul celulelor, mai degrabă decât în exterior. Deci, bănuim că fie autoanticorpii COVID, adică anticorpii care atacă organismul. Mai degrabă decât virusul, sunt indicative ale unui răspuns autoimun scăpat de sub control care ar putea determina simptomele, fără ca anticorpii să provoace neapărat simptomele în mod direct.", a declarat coautorul Dr. Samuel Pleasure, om de știință și profesor de neurologie la UCSF.
Cercetătorul a precizat că fi necesare studii viitoare pentru a testa această ipoteză și pentru a vedea dacă alți autoanticorpi nedescoperiți vizează structurile de pe suprafața celulelor și, astfel, provoacă daune directe.
"Rezultatele studiului demonstrează că COVID-19 poate declanșa dezvoltarea de anticorpi care vizează creierul. Ei sugerează, de asemenea, că, în unele cazuri, tratamentele care „calmează” sistemul imunitar pot ajuta la rezolvarea simptomelor psihiatrice ale COVID-19.", a spus dr. Grace Gombolay, neurolog pediatru la Children's Healthcare din Atlanta și profesor asistent la Emory University School of Medicine, care nu a fost implicată în acest studiu, potrivit DCNews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...