Anticorpi „defecți”, depistați în creierul unor adolescenți care au avut COVID-19
Autor: Antonia Popescu | 27 oct, 10:35
Anticorpi „defecți”, depistați în creierul unor adolescenți care au avut COVID-19
Anticorpi „defecți”, depistați în creierul unor adolescenți care au avut COVID-19
Mai mulți adolescenți au dezvoltat simptome psihiatrice severe precum paranoia, delir și gânduri suicidare în timpul infecției cu COVID-19, potrivit unui studiu.

Doi adolescenți au dezvoltat simptome psihiatrice severe, cum ar fi paranoia, delir și gânduri suicidare în timpul infecțiilor ușoare cu COVID-19. Acum, oamenii de știință cred că au identificat un potențial declanșator: anticorpii „defecți” ar fi putut ataca în mod eronat creierul adolescenților, mai degrabă decât coronavirusul, arată un studiu publicat în Live Science.

Cercetătorii au observat acești anticorpi „defecți” la doi adolescenți care au fost examinați la Spitalul de copii Benioff de la Universitatea din California, San Francisco (UCSF), după ce au fost infectați cu COVID-19 în 2020, potrivit unui nou raport privind cazurile publicat luni (25 octombrie) în jurnalul JAMA Neurology. Anticorpii au apărut în lichidul cefalorahidian (LCR) al pacienților, care este un lichid limpede ce curge în și în jurul spațiilor goale ale creierului și ale măduvei spinării. Dar, deși astfel de anticorpi pot ataca țesutul cerebral, este prea devreme să spunem că acești anticorpi au cauzat în mod direct afecțiunile psihiatrice la adolescenți, au scris cercetătorii în noul studiu.

Turcia speră să atragă 50 de milioane de turiști până în 2023

Explicațiile cercetătorilor

"Acest lucru se datorează faptului că mulți dintre anticorpii identificați par să țintească structurile situate în interiorul celulelor, mai degrabă decât în ​​exterior. Deci, bănuim că fie autoanticorpii COVID, adică anticorpii care atacă organismul. Mai degrabă decât virusul, sunt indicative ale unui răspuns autoimun scăpat de sub control care ar putea determina simptomele, fără ca anticorpii să provoace neapărat simptomele în mod direct.", a declarat coautorul Dr. Samuel Pleasure, om de știință și profesor de neurologie la UCSF.

G Ad:

Cercetătorul a precizat că fi necesare studii viitoare pentru a testa această ipoteză și pentru a vedea dacă alți autoanticorpi nedescoperiți vizează structurile de pe suprafața celulelor și, astfel, provoacă daune directe.

"Rezultatele studiului demonstrează că COVID-19 poate declanșa dezvoltarea de anticorpi care vizează creierul. Ei sugerează, de asemenea, că, în unele cazuri, tratamentele care „calmează” sistemul imunitar pot ajuta la rezolvarea simptomelor psihiatrice ale COVID-19.", a spus dr. Grace Gombolay, neurolog pediatru la Children's Healthcare din Atlanta și profesor asistent la Emory University School of Medicine, care nu a fost implicată în acest studiu, potrivit DCNews

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro