Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
"O să vă dau o informaţie în exclusivitate aici, la Bihor, pentru că am văzut foarte mulţi părerologi care şi-au dat cu părerea în ultimele zile, în ultimele săptămâni cu privire la aceste două obiective de investiţii în infrastructura rutieră din România. Astăzi pot să vă spun că, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu antreprenorul, cu beneficiarul, cu cei care răspund de siguranţa rutieră, cu absolut toţi cei implicaţi în procesul de dare în trafic fără niciun risc atât pentru VO Bacău, cât şi pentru Sebeş-Turda lotul 1, pot să vă spun că miercuri, 2 decembrie, vom da în circulaţie Varianta de Ocolire Bacău. Vorbim de aproximativ 30 de km de reţea, de drum naţional, respectiv autostradă. 16 km de autostradă din cei 30 vor fi daţi în trafic miercuri, 2 decembrie. Vorbim de primii kilometri de autostradă pe care îi dăm în trafic în Moldova. Vorbim de un contract prin care demonstrăm încă o dată că şi în România se poate. Se poate să dăm în trafic şi să recepţionăm un obiectiv înainte de termenul asumat prin contract. Pentru Varianta de Ocolire Bacău termenul de finalizare era ianuarie 2022. Aşadar, începând cu ziua de 2 decembrie românii, moldovenii vor beneficia de încă 30 de km de reţea de drum modernizat, din care 16 km de autostradă", a menţionat ministrul.
Şeful de la Transporturi a adăugat că în ziua următoare, respectiv joi, 3 decembrie, se va inaugura lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 15 kilometri.
"De asemenea, am văzut pentru Sebeş-Turda lotul 1 tot felul de opinii că 1 decembrie, că săptămâna aceasta, că nu se termină nici anul viitor, că vor dura mult mai mult lucrările. Vă spun foarte clar: joi, 3 decembrie, vom da în trafic 15 km de autostradă din sectorul Sebeş-Turda lotul 1. Practic, vorbim de intrarea pe autostradă în zona Sebeş, o bretea de acces, 14,8 km de autostradă. Undeva la mijlocul acestui sector avem breteaua de acces spre Alba Iulia finalizată. La km 14+800 avem aproximativ 700 de metri de circulaţie pe o singură bandă (...) intrarea în drumul naţional. Deci, începând de joi, 3 decembrie 2020, reţeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăţi cu încă 15 km de. Acestea sunt informaţiile pe care am vrut să le explic astăzi opiniei publice pentru că au fost foarte multe discuţii şi mă bucur că, iată, începând din această săptămână reţeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăţi cu 31 de kilometri: 16 kilometri pe Varianta de Ocolire Bacău şi 15 kilometri pe Sebeş-Turda", a precizat Bode.
Primii 7,3 kilometri din Varianta de Ocolire Bacău, care fac legătura rutieră între DN 2 (sud Bacău) şi DN 11, au fost daţi în trafic pe 3 septembrie 2020, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Citește și Transelectrica are de recuperat creanţe de 47,5 milioane de lei
"Miercuri, 03.09.2020, începând cu ora 9:30, CNAIR a deschis traficul rutier pe Obiectul 3 al Variantei de Ocolire Bacău, legătura rutieră de la sud de Bacău, între DN 2 şi DN 11 şi Giraţia A din cadrul Obiectului 1. Sectorul de drum care a fost deschis circulaţiei rutiere este la profil de drum naţional şi are o lungime de 7,366 km", se arăta într-un comunicat al Companiei de Drumuri.
Întregul obiectiv de investiţie cuprinde trei obiecte, respectiv: Obiectul 1 - legătură rutier între sudul şi nordul municipiului Bacău pe DN 2; Obiectul 2 - legătură rutieră între DN 2 (nord Bacău) şi DN 15 şi obiectul 3 - legătură rutieră între DN 2 (sud Bacău) şi DN 11. Centura Bacău are o lungime de 30 de km şi include primii 16 kilometri de autostradă din Moldova. Antreprenorul general al lucrării este Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...