Epsică Chiru repovestește evenimentele din ultimele zile, respectiv cele legate de problemele de puritate a apei de la robinetele bucureștenilor.
Reprezentantul Apa nova mai spune că această comunicare oficală ar fi întocmit-o tocmai la îndemnul Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București cu care de fapt se află într-un conflict deschis, pornit tocmai de la divergența de opinii legată de calitatea apei.
Chiru explică în felul următor: ”Ca urmare a sesizărilor primite in call –center, echipele operaționale au efectuat prelevări de probe de apă potabilă (atunci când a fost solicitat acest lucru de consumatori precum și în punctele fixe prestabilite cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București) în vederea analizei în laborator. La 30.01, ora 17:30, am notificat Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP) privind situația existentă, măsurile întreprinse și a oferit asigurări privind calitatea apei potabile.”
Citește și: Avertisment din partea Apanova legat de apa de la robinete
Directorul Apa Nova continuă povestea cronologic și spune că: ”Am fost contactați de către reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București la ora 18:06, in care ni s-a transmis că DSPMB a prelevat probe de apă potabilă din rețeaua de distribuție și au constatat depășiri ale concentrației de clor total, fără a transmite rapoarte de încercare oficiale care să susțină afirmațiile. Mai precis, s-a primit de la DSPMB doar un tabel în format de imagine.” Nu se înțelege clar de ce ar fi o problemă faptul că tabelul era o imagine și nu tabel în format doc sau Xcel, Chiru neexplicând acest lucru.
Oficialul merge mai departe cu ”povestea” și spune că pe data de 30 ianuarie 2019, la ora 18:52, s-a solicitat din parte Direcției de Sănătate să emită un comunicat prin care să informeze bucureștenii că: „apa din rețeaua publică distribuită de SC Apa Nova Buc nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei și pentru igiena personală“
Apa Nova insistă să spună că existau diferențe între rezultatele analizelor efectuate de cele două insituții iar cele ale Direcției de Sănătate erau greșite, doar ale lor fiind cele corecte.
Povestea curge iar intriga se intensifică. Capsică Chiru spune că la ora 19:30 a luat legătura cu Direcția de Sănătate și a propus prelevarea de noi probe de apă în cursul nopții, dar este refuzat din cauza problemelor tehnice ale direcției, lipsă de personal și echipamente disponibile la orele nopții.
Citește și Sorina Pintea: Locuitorii din Sectoarele 5 și 6 să nu consume apa de la robinet
Tensiunea istoriei crește și mai mult și directorul ne spune că: ”reprezentanții DSPMB au solicitat prin fax, la ora 21:06, ca ANB (apa nova București) să transmită un mesaj similar „apa din rețeaua publică distribuită de SC Apa Nova Buc nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei și pentru igiena personală“.
Îndemnul nu a fost urmat deoarece rezultatele analizelor Apa nova nu indicau vreo problemă iar poziția oficială a instituției a fost și este următoarea: „Întrucât în perioada de referință nu s-au înregistrat depășiri ale indicatorilor fizico-chimici pentru probele de apă prelevat din punctele fixe stabilitate cu instituția dumneavoastră pentru monitorizarea calității apei potabile ale rețelei municipale de distribuție apreciem că emiterea comunicatului de presă propus ar fi în contradicție cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi“.
Cert este un singur lucru, bucureștenii sunt complet dezorientați și nu știu pe cine să mai creadă în timp ce se uită cu neîncredere șa apa care le curge la robinete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...