”Suntem din nou afectați!”
”Ce nu înțelegem și nu putem accepta este de ce salariații de la Registrul Comerțului sunt din nou afectați!”, se arată în scrisoare. Sindicaliștii subliniază că nivelul de salarizare din cadrul instituției este unul dintre cele mai mici din sistemul bugetar, fiind încă raportat la grila din anul 2018. În plus, inflația și lipsa unor perspective concrete privind o nouă lege a salarizării amplifică nemulțumirile.
”Rămânem cu venituri diminuate nu doar din cauza inflației, ci și a lipsei de măsuri care să îndrepte această nedreptate. Este inacceptabil ca personalul ONRC să fie ignorat, deși contribuie semnificativ la buna funcționare a economiei”, afirmă Ionela Monica Pietriș, președintele SAONRC.
Specialiștii IT, în prim-planul nemulțumirilor
Un punct cheie al scrisorii îl reprezintă situația specialiștilor IT din cadrul instituției. Aceștia sunt responsabili de gestionarea securității cibernetice, automatizarea proceselor, mentenanța infrastructurii IT și suportul tehnic esențial pentru activitatea zilnică. Totuși, în ciuda rolului lor crucial, aceștia au suferit pierderi financiare importante în urma deciziilor recente.
”Funcția de specialist IT este una dintre cele mai sensibile și vitale pentru buna desfășurare a activității Registrului Comerțului. Cu toate acestea, remunerația lor nu reflectă importanța muncii depuse”, atrag atenția sindicaliștii.
Apel la echitate și recunoaștere
Sindicatul solicită alinierea salariilor personalului contractual din Registrul Comerțului cu cele din familia ocupațională ”Justiție”. ”Este necesar ca munca noastră să fie apreciată corect, atât financiar, cât și prin recunoașterea rolului pe care îl avem în asigurarea funcționării economiei. Fără sprijinul nostru, numeroase procese critice ar fi blocate”, se mai precizează în scrisoare.
Concluzie și cerințe
În contextul în care personalul ONRC continuă să fie afectat de inechități salariale, sindicaliștii cer Guvernului să intervină rapid și să remedieze situația. ”Prin sprijinul autorităților, putem asigura păstrarea specialiștilor și creșterea performanței instituției. Nu mai putem continua să fim tratați ca o categorie de mâna a doua!”, încheie reprezentanții SAONRC.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...