Aproape jumătate dintre angajații din România sunt nemulțumiți de locul de muncă

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Două angajate într-un biroui / Foto: Freepik
Două angajate într-un biroui / Foto: Freepik
Conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro și Up România, aproape 41% dintre angajații români sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de locul lor de muncă, salariu, relația cu managerul și lipsa recunoașterii profesionale, fiind principalele motive de frustrare.

Sondajul arată că 34% dintre angajați exprimă nemulțumiri în legătură cu jobul lor actual, în timp ce 7% se declară foarte nemulțumiți. Cu toate acestea, 54% dintre respondenți se declară mulțumiți, iar 6% foarte mulțumiți de mediul de lucru și stadiul carierei lor.

Salariul este principalul motiv de nemulțumire pentru 67,3% dintre respondenți, iar lipsa oportunităților de promovare este o altă sursă de frustrare pentru 29,9% dintre aceștia. Alte motive menționate includ relația cu managerul (28,7%), lipsa recunoașterii muncii (25,4%), pachetul de beneficii (22,5%), volumul de muncă (22,4%), relația cu echipa (21,3%), programul de lucru (20,2%) și lipsa unui echilibru între viața profesională și personală (19,5%).

În ciuda nemulțumirilor, mulți angajați nu își schimbă jobul din lipsă de alternative. Totuși, 26,4% dintre respondenți deja caută alte joburi, iar 5,9% și-au dat deja demisia. Dintre cei care ar lua în considerare să-și dea demisia pentru o altă oportunitate, 43,9% ar fi atrași de o contraofertă salarială, iar 12,7% s-ar răzgândi pentru un pachet de beneficii mai generos.

Pe de altă parte, managerii încearcă să rețină angajații valoroși prin crearea unui mediu de lucru plăcut (56,8%), evaluări anuale și mărirea salariilor în funcție de performanță (45,5%), oferirea de bonusuri pentru realizări deosebite (38,2%) și adaptarea constantă a pachetului de beneficii (36,4%).

Sondajul, realizat pe un eșantion de 4.086 de angajați și 380 de companii în perioada martie-aprilie 2024, arată nevoia unei recalibrări a percepției angajatorilor asupra beneficiilor asociate muncii. Cardurile de masă (52,5%), abonamentul medical la o clinică privată (35,1%), programul flexibil (33,5%) și asigurarea medicală (29%) sunt printre beneficiile preferate de angajați.

eJobs.ro și Up România sunt două platforme recunoscute care facilitează găsirea locurilor de muncă și oferă soluții pentru beneficiile angajaților în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
Casă de schimb valutar
Semnare document / FOTO: Freepik
Foto: Freepik.com
Ceaușescu pe șantier / Foto: Fototeca online a comunismului românesc / Cota: 116/1979
Sac cu bani / FOTO: Freepik

Investitorii stau pe munți de cash și nu știu ce să facă

Mii de miliarde de dolari blocate din cauza războaielor...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Cupru
Londra
Apple

Apple intră în domeniul interfețelor creier-computer

Apple (NASDAQ:AAPL) își face intrarea în domeniul...

Samsung

Samsung pregătește o achiziție importantă în Europa

Este vorba despre preluarea unui specialist în sisteme...

Indicele ROBOR la 3 luni a început să scadă
Tanczos Barna

România va încasa 1,3 miliarde euro din tranşa 3 din PNRR

România va încasa, pe 10 iunie, 1,3 miliarde euro din...

Cristian Popa, BNR
Calendar fiscal

Modificări în declarația 100. Apare o nouă obligație fiscală

ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...

OECD
București interbelic
Indici bursieri
Ședință de Guvern
Deficit comercial / Foto: Freepik
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Foto ilustrativ: Freepik.com
Jocuri de noroc
Bună dimineața! /FOTO: Freepik

pixel