Apropierea sărbătorilor aduce şi aglomeraţia din vămi
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Principalele vămi devin tot mai aglomerate.

Principalele vămi devin tot mai aglomerate. Românii care lucrează în străinătate încep să vină în ţară pentru a petrece sărbătorile acasă. În judeţul Satu Mare, prin punctele de frontieră Petea şi Urziceni au trecut deja zeci mii de persoane, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul lor să crească săptămâna viitoare înainte de Crăciun. 

Reporter: Cel mai tranzitat rămâne, cel puţin până la această oră, cel de la Petea, unde poliţiştii de frontieră lucrează pe şase artere de circulaţie, fiind suplimentată o arteră de control pentru a face faţă afluxului mare de persoane. În ultimele 24 de ore, prin acest punct de trecere al frontierei au intrat în România peste 10.000 de persoane.

Oana Părcălab, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Satu Mare: Ne aşteptăm, într-adevăr, ca acest sfârşit de săptămână să vină cu un trafic foarte intens, mai ales pe sensul de intrare în România, cum de altfel s-a şi întâmplat deja. La fel va fi, cel mai probabil, şi în cursul săptămânii următoare. Din aceste motive, recomandăm cetăţenilor români şi străini să folosească toate punctele de frontieră deschise în judeţul Satu Mare. În cursul zilei de sâmbătă, în intervalul 10-18 ora României sunt deschise şi PTF-urile temporare, Peleş şi Bercu pentru zona de competenţă a SPF Petea şi Horea pentru zona de competenţă a SPF Carei.

Aglomerat e este şi podul de trecere a frontierei de la Urziceni, aici în ultimele 24 de ore intrând în ţară 1.390 de persoane, informează Rador.

 

Vamă: Aproape 320.000 de euro nedeclaraţi, descoperiţi asupra unui cetăţean ucrainean

 

Vameşii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Halmeu - Direcţia Regională Vamală Cluj au confiscat suma de 319.650 de euro de la un cetăţean ucrainean, suma de bani fiind reţinută până la clarificarea situaţiei, informează Autoritatea Vamală Română (AVR), într-un comunicat de presă.

"Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Halmeu - Direcţia Regională Vamală Cluj au reţinut în urma unei acţiuni specifice de control vamal suma de 319.650 euro de la un cetăţean ucrainean, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina. Banii nedeclaraţi înainte de controlul vamal au fost descoperiţi într-un rucsac cu efecte personale", precizează Autoritatea.

Potrivit sursei citate, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, iar banii au fost reţinuţi până la clarificarea situaţiei.

 

Bărbat plasat sub control judiciar, găsit ascuns într-un microbuz în vama Petea

 

Un bărbat din Botoşani plasat sub control judiciar după ce a comis mai multe furturi a fost prins, marţi, de către poliţiştii de frontieră din Satu Mare ascuns între banchetele unui microbuz care urma să treacă prin vama Petea, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

"În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 4,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, pe aliniamentul de control la ieşirea din ţară a ajuns un autovehicul marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în România. Poliţiştii de frontiera planificaţi la verificarea documentelor au observat o persoană, ascunsă între banchetele din spate ale maşinii respective. Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre un cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, din judeţul Botoşani, care a declarat că a recurs la această metodă, în încercarea de a ieşi din ţară, fiindcă se afla sub control judiciar pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt, dar el dorea să ajungă în Germania", precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră nu i-au permis ieşirea din România şi i-au întocmit dosar penal pentru tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel