Arabia Saudită trimite în spațiu prima sa femeie astronaut în 2023

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Arabia Saudită trimite în spațiu prima sa femeie astronaut în 2023 / FOTO: Pixeles
Arabia Saudită trimite în spațiu prima sa femeie astronaut în 2023 / FOTO: Pixeles
Arabia Saudită a anunţat joi că va trimite în spaţiu prima sa femeie astronaut în 2023, în cadrul unui program ambiţios, informează DPA.

Comisia spaţială saudită a lansat joi un program menit să-i pregătească pe saudiţi pentru zboruri spaţiale de scurtă şi de lungă durată, a relatat agenţia de presă oficială SPA. Primul zbor, programat pentru 2023, va transporta doi astronauţi saudiţi, printre care o femeie, a adăugat agenţia, fără a oferi mai multe detalii.

„Acest lucru va marca un eveniment istoric important prin trimiterea primei femei saudite în spaţiu”, a precizat SPA. Arabia Saudită va face publică o strategie spaţială naţională detaliată în următoarele luni, a adăugat agenţia, citată de Agerpres.

În ultimii ani, această ţară bogată în petrol a încercat să scape de imaginea sa ultraconservatoare, pe măsură ce se deschide către lume, în cadrul unor schimbări dramatice susţinute de puternicul său prinţ moştenitor Mohammed bin Salman. În 2018, regatul a permis femeilor să şofeze punând astfel capăt unei interdicţii vechi de zeci de ani. 

O rachetă chineză a căzut pe Terra. NASA acuză Beijingul VIDEO

O rachetă chineză a revenit pe Pământ și a căzut undeva în Oceanului Indian, dar NASA a declarat că Beijingul nu a comunicat "informații specifice privind traiectoria" aparatului greu de peste 20 de tone, date necesare pentru a stabili cu destulă precizie unde s-ar putea prăbuși orice fragment al navei. 

Comandamentul Spațial al SUA a declarat că racheta Long March 5B a reintrat în atmosfera terestră deasupra Oceanului Indian în jurul orei 12:45 EDT sâmbătă (1645 GMT), dar a trimis autorităților de resort din China întrebări despre "aspectele tehnice ale revenirii, cum ar fi locația potențialului impact de împrăștiere a resturilor".

"Toate națiunile care utilizează spațiul cosmic ar trebui să urmeze cele mai bune practici stabilite și să-și facă partea lor pentru a comunica în avans acest tip de informații pentru a permite previziuni fiabile privind riscul potențial de impact al deșeurilor", a declarat Bill Nelson, administratorul NASA. "Acest lucru este esențial pentru o utilizare responsabilă a spațiului și pentru a asigura siguranța oamenilor de pe Pământ”, a subliniat el. 

Utilizatorii rețelelor de socializare din Malaezia au postat o înregistrare video cu ceea ce părea a fi resturi de rachetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

Donald Trump
La Expoziția universală/FOTO: Pagina oficială de Facebook a Expoziției
Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu

pixel