COVID-19. Armata americană a dezvoltat un vaccin universal

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vaccinul SpFN, dezvoltat de a Walter Reed Army Institute of Research
Vaccinul SpFN, dezvoltat de a Walter Reed Army Institute of Research
În câteva săptămâni, oamenii de știință de la Walter Reed Army Institute of Research sunt așteptați să anunțe că au dezvoltat un vaccin care este eficient împotriva COVID-19 și a tuturor variantelor sale, chiar și a Omicron, precum și a virusurilor anterioare de origine SARS care au ucis milioane de oameni în întreaga lume. 

Această realizare este rezultatul a aproape doi ani de muncă și de studiere a virusului. Laboratorul armatei a primit prima secvențiere ADN a virusului COVID-19 la începutul anului 2020. Foarte devreme, secția de boli infecțioase de la Walter Reed a decis să se concentreze pe realizarea unui vaccin care să funcționeze nu doar împotriva tulpinii existente, ci și împotriva tuturor variantelor sale potențiale.

Cercetătorii militari au finalizat testele pe animale la începutul acestui an cu rezultate pozitive. Faza 1 a testelor pe oameni, s-a încheiat luna aceasta, din nou cu rezultate pozitive, care sunt în curs de examinare finală, a declarat marți Dr. Kayvon Modjarrad, director al secției de boli infecțioase de la Walter Reed, într-un interviu exclusiv pentru Defense One. Noul vaccin va trebui să fie supus în continuare testelor din faza 2 și faza 3.

Cercetătorii militari sunt foarte încrezători

"Testăm vaccinul împotriva tuturor variantelor diferite, inclusiv Omicron", a declarat Modjarrad. 

Miercuri, oficialii Walter Reed au declarat într-un comunicat că vaccinul "nu a fost testat pe varianta Omicron", dar ulterior au precizat într-un e-mail către Defense One că, deși varianta recent descoperită nu a făcut parte din studiile pe animale, aceasta este testată în laborator pe eșantioane de teste clinice umane. Aceste "teste de neutralizare" testează dacă anticorpii pot inhiba creșterea unui virus. 

"Vrem să așteptăm aceste date clinice pentru a putea face anunțuri publice complete, dar până acum totul a decurs exact așa cum am sperat", a declarat Modjarrad. 

Spre deosebire de vaccinurile existente, SpFN de la Walter Reed folosește pentru vaccinul său o proteină care seamănă cu o minge de fotbal cu 24 de fețe, ceea ce le permite oamenilor de știință să atașeze vârfurile mai multor tulpini de coronavirus pe diferite fețe ale proteinei.

Omicron. SIMPTOMUL la care TREBUIE să fim atenți

AstraZeneca are vești bune despre terapia Evusheld: Este și pentru varianta Omicron

Imunitatea hibridă ar fi cea mai puternică. Studiu al experților austrieci

"Este foarte interesant să ajungem în acest punct pentru întreaga noastră echipă și cred că și pentru întreaga armată", a declarat Modjarrad. 

Următorul pas

Testele pe oameni ale vaccinului au durat mai mult decât se aștepta, a spus el, deoarece laboratorul trebuia să testeze vaccinul pe subiecți care nu fuseseră nici vaccinați, nici infectați anterior cu COVID.

Creșterea ratelor de vaccinare și răspândirea rapidă a variantelor Delta și Omicron au făcut acest lucru dificil.  

"Cu Omicron, nu există într-adevăr nicio modalitate de a scăpa de acest virus. Nu vei putea să-l eviți. Așa că eu cred că destul de curând fie întreaga lume va fi vaccinată, fie va fi infectată", a declarat Modjarrad.

Următorul pas este să vedem cum interacționează noul vaccin împotriva pan-coronavirusului la persoanele care au fost vaccinate anterior sau care au fost bolnave anterior. 

"Trebuie să îl evaluăm în lumea reală și să încercăm să înțelegem cum se comportă vaccinul la un număr mult mai mare de persoane care au fost deja vaccinate inițial cu altceva... sau care au trecut deja prin boală", a spus Modjarrad.

El a precizat că aproape toți cei 2.500 de angajați ai Walter Reed au avut un anumit rol în cei aproape doi ani de dezvoltare a vaccinului.

"Am decis să privim lucrurile pe termen lung, în loc să ne concentrăm doar pe apariția inițială a SARS, și să înțelegem în schimb că virusurile suferă mutații, vor exista variante care vor apărea sau viitori viruși care pot apărea. Platforma și abordarea noastră vor echipa oamenii pentru a fi pregătiți pentru asta."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel