Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Prin urmare, se vor face cercetări. Armata SUA investighează rapoarte despre posibile scurgeri de informații cu privire la amplasarea bazelor americane cu arme nucleare în Europa, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.
În cadrul anchetei ei, publicația Bellingcat a anunțat săptămâna trecută că trupele americane însărcinate cu paza armelor nucleare americane în Europa utilizau o aplicație de instruire general accesibilă și unde, printre altele, se foloseau flashcard-uri.
Or, aceste carduri conțineau, printre altele, informații clasificate despre armele nucleare americane și bazele pe care sunt desfășurate.
Cercetând acronimele folosite de armata SUA asociate cu numele bazelor militare europene cunoscute pentru a adăposti rachete nucleare, chiar dacă guvernele locale nu le-au recunoscut-o niciodată, Bellingcat a descoperit fișe de recenzii online care dezvăluiau locația exactă a rachetelor și chiar dacă erau „active”, adică înarmate cu focoase nucleare.
Citește și Rusia a trimis 50 nave de RĂZBOI spre SUA
De exemplu, la bazele unde sunt depozitate rachetele nucleare aeropurtate B61, hangarele pentru avioane (PAS, conform acronimului englez) sunt echipate cu sisteme de securizare a armamentului (WS3) și cu un adăpost de beton (Vault) care poate găzdui patru bombe termonucleare B61, potrivit Bellingcat.
Tastând o căutare Google „PAS”, „WS3” și „Vault”, împreună cu numele unei baze militare cunoscute că adăpostește arme nucleare, jurnaliștii Bellingcat au dat peste aplicații (flashcard) gratuite pentru fișele de recenzii destinate studenților, precum Chegg, Quizlet și Cram.
"Forțele aeriene americane studiază caracterul adecvat al informațiilor care erau pe cărți ... Toate armele SUA sunt în siguranță", a spus Kirby în cadrul ședinței. El a adăugat că politica Pentagonului este „de a nu confirma sau nega prezența sau absența armelor nucleare într-o anumită locație”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...