ASF a cerut la Tribunal falimentul City Insurance. Asigurătorul contestă decizia de ridicare a autorizației de funcționare
Autor: Ciprian Dumitrache | 14 oct, 14:46
Autoritatea de Supraveghere Financiară
Autoritatea de Supraveghere Financiară
Pe 12 octombrie, ASF a depus la Tribunal cererea de faliment formulată pe numele asigurătorului City Insurance, în baza deciziei publicată în Monitorul Oficial pe 27 septembrie, prin care era ridicată autorizația de funcționare pentru City Insurance, fiind dispuse și mai multe amenzi.

Cererea ASF a fost deja conexată de Tribunal la un dosar mai vechi în care era solicitat falimentul City Insurance de mai multe service-uri.

De asemenea, a fost fixat un nou termen, pentru data de 17 noiembrie, timp în care City Insurance are posibilitatea legală de a contesta deschiderea procedurii de faliment.

În acest timp, ASF va declanșa și procedura de selecție a lichidatorilor,  urmând ca unul dintre cei selectați să fie numit de instanță ca lichidator al City Insurance.

„ În data de 12 octombrie 2021 a fost depusă la Tribunalul București, în numele Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.), cererea de deschidere a procedurii de faliment a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.. Având în vedere că pe rolul Tribunalului București era deja constituit, la cererea altor creditori, un alt dosar având ca obiect insolvența societății de asigurare (dosarul nr. 27011/3/2021), cererea A.S.F. a fost atașată acestui dosar. La termenul de judecată de astăzi, 13.10.2021, instanța a luat act de cererea depusă de A.S.F. și, în raport de dispozițiile legale incidente, a acordat un nou termen de judecată pentru ca societatea City Insurance S.A. să poată formula contestație, dacă apreciază necesar.”, au declarat reprezentanții ASF, pentru publicația Economica.

G Ad:

 

City Insurance contestă ridicarea autorizației

 

Fostul număr 1 pe piața RCA, contestă la Curtea de Apel decizia ASF de ridicare a autorizației de funcționare.

Asigurătorul a atacat în instanță, pe 4 octombrie 2021, decizia ASF din data de 17 septembrie, prin care era constatată insolvența City Insurance, fiind ridicată autorizația de funcționare. ASF a dispus atunci și o serie de amenzi împotriva companiei de asigurare.

Citește și: Cîțu aruncă pisica în curtea BNR pentru INFLAȚIA GALOPANTĂ

Retragerea autorizației de funcționare a City Insurance, a fost publicată în  Monitorul Oficial nr. 921, pe 27 septembrie 2021, măsură ce a permis Fondului de Garantare a Asiguraților să poată efectua plăți către păgubiți în 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

 

 

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro