Asigurare de viață. Cea mai mare despăgubire plătită în 2021
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Românii care vor plăti mai mult pentru facturile la energie. Guvernul a luat decizia / Foto: Arhivă
Românii care vor plăti mai mult pentru facturile la energie. Guvernul a luat decizia / Foto: Arhivă
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a dat publicității cele mai recente cifre privind indemnizațiile plătite în baza asigurărilor de viață din 2021.

Astfel, cea mai mare indemnizație plătită în România anul trecut în baza unei asigurări de viață a depășit valoarea de 1,13 milioane lei. Totodată, în 2021, valoarea celor mai mari 5 indemnizații plătite în baza polițelor de asigurare de viață s-a ridicat la peste 3,9 milioane lei.

Toate aceste cinci indemnizații au fost achitate ca urmare a deceselor persoanelor asigurate, produse fie ca urmare a unor accidente, fie a unor boli. Cea mai mare despăgubire a fost plătită în urma unui deces cauzat de o afecțiune cardiacă, polița respectivă fiind contractată pentru protecția financiară a familiei persoanei asigurate.

“Asigurările de viață reprezintă un instrument important de protecție în fața unor evenimente nedorite precum accidentele sau îmbolnăvirile, care pot duce și la deces. Cel mai important beneficiu al acestor polițe de asigurare este sprijinul financiar oferit persoanelor și familiilor afectate, astfel încât să poată depăși mai ușor momentele dificile“, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

Evoluția asigurărilor 

Potrivit datelor publicate de către ASF- Autoritatea de Supraveghere Financiară, în 2021, românii au ales mai mult decât oricând în ultimii ani protecția financiară oferită de asigurările de viață. În acest sens, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a înregistrat o creștere de 18% față de 2020. În același timp, și sumele plătite pentru indemnizațiile brute aferente asigurărilor de viață au crescut cu 31%, comparativ cu anul 2020 (excluzând maturități și răscumpărări parțiale și totale).

Asigurare locuinţă. Pagubele provocate de instalaţiile de apă, cauza a peste 50% din dosarele de daună

Cu toate că primele brute subscrise au înregistrat creșteri, ponderea activității de asigurări de viață în totalul sectorului de asigurări din România se află în continuare la un nivel scăzut, de circa 18%, ceea ce indică deficitul ridicat de protecție a populației din țara noastră. Datele arată că, pentru multe familii din țara noastră, producerea unui eveniment nedorit (accident, îmbolnăvire a unui membru al familiei, ce se pot solda și cu deces) ar duce la o degradare a nivelului de trai. Un studiu realizat pentru UNSAR de către un grup de experți independenți arată că deficitul de protecție al populației generatoare de venituri din România, în caz de producere a riscurilor asigurate, se situează la o valoare de 587 miliarde lei (121 miliarde EUR).

“Creșterea din ultimii ani a protecției financiare contractate de români arată că noi toți realizăm din ce în ce mai mult că aceste produse reprezintă o soluție accesibilă care oferă protecția financiară de care avem nevoie. Cu toate acestea, introducerea de facilități fiscale pentru asigurările de viață de protecție ar putea contribui semnificativ la reducerea deficitului de protecție din România, cu beneficii directe pentru populație și economie”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel