Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Daniel Apostol a precizat, pentru început, că ssigurarea de viață reprezintă un produs menit să ofere, în principal, o protecție materială a beneficiarului poliței. Adesea însă, a subliniat vorbitorul, modul în care este ea întocmită are sau poate avea și o componentă de economisire pe termen lung, o componentă investițională.
”Am constatat că, mai ales în vremuri dificile, când oamenii resimt presiuni în zona economică, în zona financiară, când trăiesc vremuri în care inflația galopantă le atacă direct puterea de cumpărare, populația alege, cea care este asigurată, să consume din rezervele acumulate, dar, și mai interesant, recurge la răscumpărarea totală sau parțială a polițelor de asigurare, găsind în aceste produse financiare, un mijloc de a se lupta cu vremurile dificile. Din acest punct de vedere, mesajul meu vine să facă legătura dintre tematica evenimentului de astăzi și nevoia de a conștientiza mai bine conceptul de asigurare, în mod particular conceptul de asigurare de viață și modul în care poate fi un sprijin financiar în vremuri dificile”, a spus Daniel Apostol.
Reprezentantul ASF a făcut și o referire la o analiză realizată de cei de la ASF, din care reiese faptul că ”sistemul asigurărilor de viață din România a încheiat anul trecut cu un record privind plățile efectuate în contul deținătorilor de contracte. Trebuie să mai fac apel la o altă statitică care reiese din rapoartele ASF: în perioada pandemiei s-a constatat o sporire a numărului cetățenilor care s-au îndreptat spre aceste produse de asigurări de viață și către produse de asigurări de sănătate, o consecință firească, probabil, a unui grad mai ridicat de conștientizare mai deplină a riscurilor la care ar trebui să facem față.
Din perspectiva aceasta a conștientizării mai depline, mai corecte a riscurilor pe care le întâmpinăm și a, ca să spunem așa, a umbrelelor de protecție pe care le putem avea în fața acestor riscuri, abordarea educației financiare vine mănușă din perspectiva protecției consumatorilor și din perspectiva ajutării consumatorilor să-și sporească aptitudinile și competențele, pentru ca, astfel, să reușească să participe la o însănătoșire a situației finaciare”, a subliniat Daniel Apostol.
Știm foarte bine că educația financiară se bazează pe obiective principale, din punctul nostru de vedere, al Autorității de Supreveghere Financiară, care să meargă către nevoile de bază ale cetățenilor. După cum bine știți deja, noi ne propunem construcția unui mediu de învățare pe mai multe tipuri de consumatori, de la cei actuali, la cei potențial și considerăm că o mai bună conștientizare a produselor și a serviciilor financiare, o sporire a gradului de educație financiară, fiind un obiect comun tuturor părților implicate, de la autorități publice, la entități private, organizații, dar mai ales până la reprezentanții, până la membrii populației, trebuie să vizeze în mod concret și necesitățile persoanelor relaționate strâns cu parcursul vieții financiare și vieții economice.
În concluzie, salut încă o dată organizarea de către trustul dumnevoastră de media a acestei conferințe, care scoate în eviență componenta de economisire pe termen lung, componenta de sprijin pentru consumatori în vremuri economice dificile, provocatoare și, dacă vreți, guvernate de un grad sporit de incertitudine, ceea ce sporește, la rândul lui, riscurile financiare la care sunt expuși toți cetățenii”, a conchis Daniel Apostol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...