Deși este posibil ca asteroidul să se afle la o distanță de 6 milioane de kilometri de planeta noastră, aceasta nu este de fapt atât de departe pe cât pare.
De fapt, orice obiect spațial în mișcare rapidă care se apropie la mai puțin de 4,65 milioane de mile este considerat "potențial periculos" de către organizația spațială.
Din acest motiv, agenția spațială a declarat că va supraveghea îndeaproape asteroidul și a adăugat că se așteaptă ca acesta să facă o "apropiere apropiată".
NASA consideră orice obiect în mișcare rapidă care trece la mai puțin de 120 de milioane de mile de Pământ ca fiind un obiect din apropierea Pământului (NEO).
Cutia neagră a Pământului va fi construită la începutul anului 2022
O schimbare minoră în traiectoria acestor obiecte ar putea fi dezastruoasă, motiv pentru care multe NEOS sunt mereu urmărite și monitorizate de agenția spațială pentru a vedea dacă vreunul se află pe curs de coliziune cu planeta noastră.
Asteroidul de mărimea unui pom de Crăciun, numit Asteroid 2016 TR54, este așteptat să treacă pe lângă Pământ cu o viteză de 35.000 de mile pe oră în dimineața de Ajun.
O altă categorie de obiecte este cea a asteroizilor potențial periculoși (PHA), care se acordă rocilor spațiale mai mari de aproximativ 100 de milioane, care se pot apropia de Pământ la mai mult de 750.000.000 de kilometri.
Nu, asteroizii nu sunt întotdeauna periculoși. Orice rocă spațială mai mică decât o mașină obișnuită se va autodistruge probabil în atmosferă și nu reprezintă o amenințare pentru planetă.
NASA consideră că doar o dată la 2.000 de ani este posibil ca un meteorit de mărimea unui câmp să își croiască drum prin atmosferă și să provoace distrugeri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...