Aston Martin va continua să construiască motoarele termice
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Producătorul de mașini de lux Aston Martin va continua să producă modele termice „atât timp” cât va fi posibil din punct de vedere legal, pentru că există cerere, a asigurat președintele companiei.

„Vom continua să facem (motoare pe benzină) atâta timp cât avem voie să le fabricăm. Întotdeauna va exista cerere, chiar dacă această cerere va scădea”, a spus Lawrence Stroll.

Producătorul a amânat lansarea primului său vehicul 100% electric cu baterie pentru anul 2026, deși ținta inițială a fost 2025. Iar primele livrări vor începe, probabil, în 2027. Șeful și-a exprimat și intenția de a investi mai mult în vehicule hibride plug-in, despre care crede că vor juca un rol mai mare decât s-a anticipat până acum. 

Schimbări de personal

Luna trecută, Aston Martin a anunțat cooptarea în echipă a CEO-ul de la Bentley, Adrian Hallmark, care va deveni noul director general. Până în octombrie îl va înlocui pe Amedeo Felisa, care a sosit în 2022 de la Ferrari.

În 2023, Aston Martin și-a înjumătățit pierderile grație dezvoltării vehiculelor personalizate și prețurilor „record”. Cifra de afaceri a constructorului britanic a crescut cu 18% de la an la an, la 1,6 miliarde de lire sterline. Salvat de la faliment la începutul anului 2020 de miliardarul canadian Lawrence Stroll, care a devenit președinte executiv, brandul caută acum să evolueze și mai mult către lux, chiar dacă încetinește trecerea spre electrificare.

Citește și Kia pune accent pe modelele hibride

Citește și Renault valorează mai mult la bursă decât rivalul Nissan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel