Atac NIMICITOR. Așa se distrug armele rușilor VIDEO
13 ian, 21:08, de  Simona Haiduc
Armata SUA, în timpul testelor care au avut loc pe 19 decembrie pe poligonul Yuma din Arizona, a reușit, din a treia încercare, să distrugă ținta stabilită - un „sistem” de rachete antiaeriene (SAM) fabricat de sovietici. 
S-a reușit din a treia încercare
S-a reușit din a treia încercare

În acest scop, obuzierul autopropulsat de 155 mm XM1299 a folosit trei proiectile: XM1113 RAP cu noua "suprasarcină" XM654, care a deviat însă de la țină cu 200 de metri), un proiectil ghidat cu rachetă activă M982A1 Excalibur, care a ratat din cauza unor probleme apărute la echipament și racheta ghidată obișnuită M982A1 Excalibur, care a și lovit, în plin, ținta.

Potrivit Defense News, ținta se afla la 70 de kilometri distanță de obuzier. „Armata caută să extindă raza de acțiune a tirurilor de artilerie pe câmpul de luptă, pentru a priva adversarii, în primul rând Rusia, de avantajele oferite de armelor lor de mare precizie”, explică publicația americană. 

Citește și Soldații americani îi vor urmări pe ruși în aer, la sol și SUB pământ

În septembrie, Breaking Defense a anunțat că în timpul unei demonstrații a Advanced Battle Management System (ABMS), un obuzier M109 Paladin de 155 mm, în versiune modernizată, a doborât o țintă aeriană BQM-167 Skeeter ce imita o rachetă de croazieră rusă. Astfel, Statele Unite au efectuat exerciții care simulează un conflict militar cu Rusia.

SAM "Kub" a fost produs în serie în URSS din 1967 până în 1983. În prezent, aceste sisteme nu sunt utilizate pe teritoriul Rusiei, dar se pare că sunt în baze rusești din alte țări, în special în Gyumri (Armenia).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă cu persoanele care ajung cu avionul în SUA

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o...

CEZ acordă o REDUCERE pentru anumiți clienți

Furnizorul de energie CEZ va reduce cu un ban pe kWh,...

Atenționare ANM: Cod GALBEN de VÂNT și CEAȚĂ în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara...

FNUPR: Va duce PENSIONARII sub pragul SĂRĂCIEI

Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro